Vancouver: Sportivul suedez Jarbyn a suferit o comoţie cerebrală

Sportivul suedez Patrik Jarbyn, în vârstă de 40 de ani, a fost victima unei căzături puternice, vineri, la Super-G, la Jocurile Olimpice de la Vancouver, el suferind o comoţie cerebrală.

20 afișări
Imaginea articolului Vancouver: Sportivul suedez Jarbyn a suferit o comoţie cerebrală

Vancouver: Sportivul suedez Jarbyn a suferit o comoţie cerebrală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suedezul a căzut în apropierea sosirii, după ce a acroşat una din ultimele porţi ale parcursului. El a fost transportat la spital, unde va rămâne sub observaţie cel puţin o noapte, conform medicilor echipei Suediei.

Järbyn, care participă pentru a cincea oară la JO, a rămas minute bune la pământ, fără a se mişca. Însă, conform staff-ului medical suedez, el a început să se mişte, lucru ce a demonstrat că era conştient.

Vicecampion mondial la Superă-G în 1996, la Sierra Nevada, schiorul din Boras a câştigat apoi bronzul la coborâre la Mondialele din 2007.

El a devenit cel mai în vârstă medaliat din istorie şi singurul suedez pe podium la această disciplină, la un eveniment major.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici