Vanessa Mae contestă la TAS suspendarea dictată în cazul său de Federaţia Internaţională de Schi

Violonista thailandeză Vanessa Mae, suspendată patru ani de Federaţia Internaţională de Schi (FIS) pentru manipularea unor rezultate, a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia forului mondial.

85 afișări
Imaginea articolului Vanessa Mae contestă la TAS suspendarea dictată în cazul său de Federaţia Internaţională de Schi

Vanessa Mae contestă la TAS suspendarea dictată în cazul său de Federaţia Internaţională de Schi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vanessa Mae, care a concurat în probele de schi purtând numele tatălui său, Vanakorn, a fost suspendată de FIS în luna noiembrie, ea fiind acuzată că a participat, "activ sau pasiv, la manipularea rezultatelor a patru curse de slalom uriaş ce s-au desfăşurat la Krvavec, în Slovenia, în ianuarie 2014".

FIS a anulat rezultatele curselor respective, care i-au permis lui Mae să devină prima schioare thailandeză calificată la Jocurile Olimpice. Vanessa Mae s-a clasat pe locul 67 în proba de slalom uriaş, la JO de la Soci. Federaţia Internaţională de Schi a ajuns ulterior la concluzia că sportiva din Thailanda nu ar fi trebuit să ajungă la JO.

Mae a fost o sportivă mediatizată la Soci, nu doar pentru că era prima schioare thailandeză de la JO, ci şi pentru că este o violonistă de succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici