Vedetele din NBA îşi anunţă intenţia de a juca pentru SUA la Jocurile Olimpice din 2024

Kevin Durant este unul dintre jucătorii de top din National Basketball Association (NBA) care şi-au confirmat intenţia de a juca pentru Statele Unite la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, LeBron James şi Steph Curry exprimându-şi, de asemenea, un interes clar.

115 afișări
Imaginea articolului Vedetele din NBA îşi anunţă intenţia de a juca pentru SUA la Jocurile Olimpice din 2024

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Statele Unite vor încerca să obţină al cincilea titlu olimpic masculin consecutiv la Jocurile Olimpice din vara anului viitor, însă prestaţia lor la Cupa Mondială din acest an a fost neconcludentă în acest sens, după ce au fost învinse de Germania în semifinale şi au pierdut meciul pentru locul al treilea în faţa Canadei.

Deşi încă nu a fost publicată o listă oficială, mai mulţi jucători importanţi au lăsat să se înţeleagă în timpul unei acţiuni media NBA că lista de 12 jucători ai SUA pare să fie super-încărcată înainte de Paris 2024 - o echipă care a fost deja etichetată drept echipa "Răzbunătorilor".

Durant, liderul echipei Phoenix Suns şi membru al echipei victorioase la ultimele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, şi-a confirmat participarea la Paris 2024.

"Voi juca la Jocurile Olimpice de anul viitor", a declarat el, citat de insidethegames.

James, legendarul jucător de la Los Angeles Lakers, care intră în cel de-al 21-lea sezon NBA, ar fi sondat jucătorii de top cu privire la disponibilitatea lor, în urma criticilor larg răspândite faţă de recenta prestaţie a SUA la Cupa Mondială din Filipine.

Jucătorul în vârstă de 38 de ani a participat deja de trei ori la Jocurile Olimpice şi a contribuit la câştigarea a două titluri, deşi ultima sa participare a fost la Londra 2012.

James a afirmat, totuşi ,că, pe baza jucătorilor care ar putea face parte din echipa SUA la Paris 2024, el consideră că nu ar fi exclus să joace la Jocurile Olimpice din punct de vedere fizic.

"Nu cred că ar fi un tribut fizic prea mare", a spus el.

"Nu ar trebui să fac prea multe. Să mă recuperez un pic. Să pasez un pic. Să mă apăr. Să blochez câteva aruncări", a spus acesta pentru ESPN.

"Mă interesează foarte mult să joc la Paris cu echipa SUA".

El a răspuns la întrebarea dacă a contactat alţi jucători din NBA în legătură cu Paris 2024, spunând: "Uh, am comunicat".

Curry, de patru ori câştigător în NBA cu Golden State Warriors, a recunoscut că şi-a dorit o primă experienţă la Jocurile Olimpice.

"Am vorbit cu unele persoane despre această oportunitate şi, cu siguranţă, dacă toate lucrurile rămân la fel, vreau să joc", a spus el.

"Este singurul lucru pe care nu l-am făcut... Cu siguranţă vreau să fiu acolo. Cu siguranţă vreau să fiu în echipă".

Colegul lui James de la Lakers, Anthony Davis, membru al echipei SUA care a câştigat la Londra 2012 şi la Cupa Mondială din Spania doi ani mai târziu, s-a angajat, de asemenea, să se întoarcă în echipa olimpică.

"Mă bag - aştept doar să mă întrebe", a spus el.

Alţi jucători importanţi din NBA care şi-au exprimat un interes puternic pentru Paris 2024 sunt Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Paul George, Devin Booker, Donovan Mitchell, Bam Adebayo, Jaylen Brown, Bradley Beal şi DeMar DeRozan.

Decizia cu privire la participarea la Jocurile Olimpice a fost simplificată pentru mulţi jucători de top prin anunţul făcut de USA Basketball în luna martie, conform căruia nu va mai fi necesar un angajament multianual pentru a se califica în echipa de la Paris 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici