Verstappen câştigă sprintul la Imola, iar Leclerc îşi măreşte avansul în clasamentul general al F1

Campionul de Formula 1, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint pentru pole position-ul de la Marele Premiu al Emiliei Romagna, sâmbătă, în timp ce monegascul Charles Leclerc, liderul sezonului, de la Ferrari, şi-a mărit avansul la 40 de puncte în fruntea clasamentului general al Formulei 1.

1494 afișări
Imaginea articolului Verstappen câştigă sprintul la Imola, iar Leclerc îşi măreşte avansul în clasamentul general al F1

Pilotul olandez îşi asigurase deja polul oficial pentru statistici, în calificările de vineri, care s-au desfăşurat pe ploaie, pentru sprint, iar rezultatul de sâmbătă a concretizat acest lucru, aducându-i şi opt puncte.

Leclerc a preluat conducerea la start şi a păstrat-o în timpul de-a lungul primei intervenţii a safety car-ului, pentru ca ulterior, Verstappen să se revanşeze pentru startul său slab şi să treacă de monegasc, care a avut probleme cu uzura pneurilor, cu o manevră de depăşire pe exterior.

Carlos Sainz, de la Ferrari, a urcat pe locul doi în clasamentul campionatului, după ce a trecut de pe locul 10 pe locul 4, în spatele lui Sergio Perez, de la Red Bull, în cursa de 100 de kilometri, defăşurată pe 21 de tururi, la Imola.

Verstappen, care a abandonat în primele două curse ale sezonului, se află acum la 45 de puncte în spatele lui Leclerc.

La primul sprint al sezonului, punctele au fost acordate primilor opt clasaţi, nu doar locurilor de pe podium, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Lando Norris şi Daniel Ricciardo de la McLaren au terminat pe locurile cinci şi şase, Valtteri Bottas pe şapte, pentru Alfa Romeo, iar Kevin Magnussen a obţinut ultimul punct pentru Haas, după ce a plecat de pe locul patru.

„Startul meu nu a fost foarte bun şi a durat ceva timp pentru a încerca să pun presiune", a declarat Verstappen la interviurile de la final, care a făcut mişcarea decisivă cu două tururi înainte de final.

„Am fost puţin mai bine cu pneurile la sfârşitul cursei, aşa că am putut intra în distaţa DRS (sistemul de reducere a rezistenţei) şi am avut o abordare bună în virajul doi."

Leclerc a spus că a dus o luptă cu degradarea pneurilor la final, dar s-a declarat încrezător că Ferrari va reveni mai puternic duminică, în faţa armatei lor de „tifosi" cu tricouri roşii, pe teren propriu.

Campionii de la Mercedes au avut o după-amiază ce o doresc uitată, George Russell terminând pe locul 11 şi pierzând locul doi în clasament, în timp ce Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial, a fost al 14-lea, cu un loc mai jos decât poziţia de pe care a plecat.

Maşina de siguranţă a ieşit pe circuit în turul doi, când debutantul chinez Guanyu Zhou, de la Alfa Romeo, şi Pierre Gasly, de la Alpha Tauri, s-au încurcat reciproc.

Zhou a abandonat şi va pleca ultimul duminică, în timp ce Gasly a terminat pe locul 17, în faţa celor de la Williams, Alex Albon şi Nicholas Latifi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici