Verstappen domină Marele Premiu de F1 al Canadei şi obţine o victorie istorică pentru Red Bull

  • Max Verstappen a dominat Marele Premiu al Canadei pentru a şasea victorie a sezonului - şi pentru a obţine ce de a 100-a victorie în Formula 1 pentru echipa sa Red Bull.
  • Fernando Alonso şi Lewis Hamilton au completat podiumul de la Montreal.
405 afișări
Imaginea articolului Verstappen domină Marele Premiu de F1 al Canadei şi obţine o victorie istorică pentru Red Bull

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Plecat din pole position, Verstappen a condus toate cele 70 de tururi de pe circuitul Gilles Villeneuve pentru a patra sa victorie consecutivă, după ce nu a fost deranjat în cea mai mare parte a după-amiezii.

În spatele său, Fernando Alonso a compensat un start lent cu o manevră curajoasă asupra lui Lewis Hamilton pentru a ocupa locul al doilea, iar septuplul câştigător de la Montreal a completat podiumul format în întregime din campioni mondiali - primii trei clasaţi terminând pe locul de pe care au pecat la start.

Strategia celor de la Ferrari le-a permis lui Charles Leclerc şi Carlos Sainz să termine pe locurile patru şi cinci, în timp ce Sergio Perez a reuşit doar poziţia a şasea - ceea ce înseamnă că Verstappen şi-a extins avansul în fruntea clasamentului general la 70 de puncte, fiind urmat de Perez, cu 126 şi de Alonso, cu 117.

În turul 12 a fost necesară intervenţia safety Car-ului, după ce Russell a lovit parapetul în virajul 9.

Verstappen a obţinut în cele din urmă cea de-a 41-a victorie din carieră - egalându-l pe Ayrton Senna.

Echipa Red Bull Racing Honda conduce în continuare în clasamentul general cu 287 de puncte, urmată Mercedes, cu 152, şi de Aston Martin cu 137.

Ferrari e pe locul 4, cu 100 de puncte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici