Verstappen obţine primul titlu de Formula 1 din carieră după o finală dramatică la Abu Dhabi. Ce a declarat după victorie

  • Pilotul olandez Max Verstappen a reuşit duminică să câştige primul titlul de Formula 1, după ce a câştigat dramatic cursa de pe circuitul Yas Marina, de la Abu Dhabi.
  • Britanicul Lewis Hamilton a terminat doar al 2-lea şi a pierdut şansa de a obţine al 8-lea titlu din carieră.
2101 afișări
Imaginea articolului Verstappen obţine primul titlu de Formula 1 din carieră după o finală dramatică la Abu Dhabi. Ce a declarat după victorie

UPDATE 18:30 Noul campion de Formula 1, olandezul Max Verstappen a declarat că vrea să inaugureze o eră de dominaţie cu Red Bull, după o victoria incredibilă, în ultimul tur al cursei de pe Yas Marina, care i-a adus primul titlul mondial al carierei. 

Olandezul, în vârstă de 24 de ani, a devenit campion mondial după un final dramatic şi haotic al unui sezon memorabil.
 
Lewis Hamilton a fost în controlul cursei de la Abu Dhabi, până când safety car-ul a intervenit cu 4 tururi înainte de final, făcând ca lupta pentru titlul mondial să fie redusă la un singur tur de pistă, câştigat în cee din urmă de Verstappen.
 
„Sunt atât de fericit. Obiectivul nostru a fost să câştigăm acest campionat, atunci când ne-am reunit, şi am făcut acest lucru", a declarat Verstappen după cursă.
 
„Cei din echipa mea ştiu că îi iubesc. Sper să putem face acest lucru timp de 10, 15 ani împreună.
 
„Nu vreau să mă schimb niciodată. Vreau să rămân cu ei pentru tot restul vieţii mele, dacă mă vor vrea."
 
A fost dramă încă din primul tur, după ce Verstappen a plecat slab din pole position, iar Hamilton a făcut un start perfect, de pe locul doi pe grilă, Mercedes-ul său intrând primul în virajul cu numărul 1.
 
Campionul în exerciţiu, Hamilton a preluat controlul, însă numai până când Nicholas Latifi şi-a accidentat Williams-ul, cu 4 tururi înainte de final.
 
După ce safety car-ul s-a retras cu un tur înainte de final, Verstappen, pe pneuri proaspete, l-a depăşit pe Hamilton, aflat pe pneuri uzate, pentru a câştiga cursa şi titlul.
 
„Este incredibil", a declarat Verstappen. „Pe parcursul întregii curse am continuat să lupt, apoi a apărut oportunitatea în ultimul tur. Este incredibil.
 
Nu ştiu ce să spun. Echipa mea şi Honda merită acest lucru. În sfârşit un pic de noroc pentru mine".
 
După cursă, Hamilton a fost abătut, dar a avut puterea să îl felicite pe olandez şi să se declare mândru de eforturile echipei sale, Mercedes.
 
„În primul rând, felicitări lui Max şi echipei sale", a spus britanicul, de şapte ori campion mondial.
 
„Cred că am făcut o treabă extraordinară în acest an. Echipa, toată lumea de la fabrică, toţi bărbaţii şi femeile pe care îi avem colegi au muncit atât de mult tot anul într-un sezon dificil.
 
Sunt atât de mândru de ei şi atât de recunoscător că am făcut parte din această călătorie alături de ei. Am dat totul în această ultimă parte a sezonului şi nu am renunţat niciodată, acesta este cel mai important lucru.
 
M-am simţit foarte bine în maşină în ultimele două luni, în special la final.
 
Sper ca toată lumea să rămână în siguranţă în pandemie şi să aibă un Crăciun bun în această perioadă şi vom vedea ce va fi anul viitor".
 
-------------------

Cursa a fost decisă în ultimul tur, când, după intervenţia safety car-ului, a rămas un singur tur de parcurs pe steag verde, cu Hamilton în frunte şi Verstappen pe 2, după ce schimbase pneurile pe soft.

Lewis Hamilton a ratat şansa de a bate astfel recordul deţinut de germanul Michael Schumaher, care deţine 7 titluri de campion.

Hamilton, plecat de pe poziţia a doua de pe grilă, l-a depăşit pe Verstappen înainte de primul viraj. A urmat un incident, în care cei doi au fost la un pas de coliziune, după încercarea olandezului de a depăşi.

Hamilton a reuşit apoi să se menţină în frunte şi după schimburile de pneuri.

Cu 4 tururi înainte de final, Nicholas Latifi s-a lovit de parapet şi a provocat intervenţia safety car-ului, în momentul în care Verstappen era la 11 secunde în urma lui Hamilton, cu şanse reduse de a-l mai ajunge din urmă.

Safety car-ul a ieşit de pe circit când mai era un tur de parcurs, iar olandezul a profitat de proma ocazie şi în virajul 5 l-a depăşit decisiv pe britanic, trecând primul linia de sosire la Yas Marina, câştigând asftel la doar 24 de ani titlul de campion mondial, primul obţinut de un olandez în istoria Formulei 1.

Mercedes s-a impus în clasamentul general al echipelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici