Verstappen se impune în Marele Premiu al Belgiei, cu Red Bull pe primele două poziţii

Max Verstappen a recuperat, după o penalizare de cinci poziţii pe grila de start, şi a obţinut a opta victorie consecutivă a sezonului, în Marele Premiu al Belgiei de duminică, iar coechipierul său Sergio Perez a contribuit la succesul echipei Red Bull, completând locul doi al podiumului.

205 afișări
Imaginea articolului Verstappen se impune în Marele Premiu al Belgiei, cu Red Bull pe primele două poziţii

Sursa: AP / Mediafax Foto

Verstappen şi-a depăşit treptat rivalii de-a lungul unei confruntări tensionate de 44 de tururi la Spa-Francorchamps, ocupând prima poziţie, după ce pilotul Ferrari Charles Leclerc începuse cursa în pole position. Liderul campionatului şi-a păstrat apoi maşina pe pistă în timpul unei ploi scurte, la mijlocul cursei, făsă să apeleze la trecerea de la pneurile slick la cele intermediare.

Perez a reuşit, de asemenea, să treacă de Leclerc pentru a ajunge pe locul al doilea, trecând linia de sosire la aproximativ 20 de secunde în spatele lui Verstappen şi oferindu-le celor de la Red Bull primul lor rezultat perfect, de după Marele Premiu de la Miami, din luna mai.

Leclerc a rezistat pentru ultima poziţie pe podium, făcând faţă septuplului campion mondial Lewis Hamilton, care a terminat oe locul 4 şi a obţinut punctul pentru cel mai rapid tur, în timp ce Fernando Alonso s-a interpus cu Aston Martin-ul între Hamilton şi elălalt monopost Mercedes, condus de George Russell, pentru a ocupa locul cinci.

Lando Norris a pierdut iniţial o mulţime de poziţii după ce a început cursa cu pneuri medium şi apoi hard, iar trecerea pe soft-uri, când au început să cadă primii stropi de ploaie, s-a dovedit a fi inspirată, acesta obţinând în cele din urmă locul şapte.

Aston Martin şi-a asigurat încă o dublă clasare în puncte, Lance Stroll susţinându-l pe coechipierul său Alonso pe locul nouă, în timp ce Esteban Ocon şi Yuki Tsunoda au completat punctele pe locurile opt şi, respectiv, zece.

Doar 18 maşini au terminat cursa, după ce o ciocnire în primul viraj între Oscar Piastri şi Carlos Sainz a dus la retragerea ambilor piloţi.

Pentru Verstappen este a zecea cursă câştigată în acest sezon, şi a opta consecutivă, cu una mai puţin decât recordul de nouă victorii succesive al lui Sebastian Vettel.

Olandezul are acum un avans de 125 de puncte faţă de Perez în clasamentul piloţilor, în timp ce olandezul îşi continuă cursa spre ceea ceea ce ar putea fi al treilea titlu de campion mondial consecutiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici