Vestergaard, după eliminarea României la CM: Sunt îngrijorat pentru echipă în perspectiva JO 2016

Fostul antrenor al echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, danezul Jakob Vestergaard, s-a declarat "îngrijorat" de soarta naţionalei României, în perspectiva participării la Jocurile Olimpice din 2016, după ce tricolorele au fost eliminate în optimile CM din Serbia.

193 afișări
Imaginea articolului Vestergaard, după eliminarea României la CM: Sunt îngrijorat pentru echipă în perspectiva JO 2016

Jakob Vestergaard (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Tehnicianul danez, care a câştigat titlul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea în sezonul trecut, echipă desfiinţată între timp din cauza problemelor financiare, a făcut câteva remarci, marţi, pe o reţea de socializare, privind naţionala României, după eliminarea acesteia în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia.

"Aşteptările mele în privinţa echipei României au fost mari pentru Mondialele din Serbia. Echipa are atât de mult potenţial. Dar, din nou, au cedat înainte ca turneul final să înceapă cu adevărat. După un an petrecut la Oltchim, cunosc multe jucătoare şi ştiu cât de talentate sunt, unele cele mai bune din lume. Cu o bună îmbinare a experienţei şi a jucătoarelor tinere, ar fi avut o şansă la medalie", a afirmat Vestergaard.

El s-a declarat îngrijorat în privinţa echipei României în perspectiva participării la JO din 2016, de la Rio. "Sunt foarte îngrijorat de handbalul românesc înaintea JO din 2016, dacă nimic nu se va schimba. Unde sunt strategia şi conceptul de joc? Multe jucătoare arată foarte frustrate. Unde este bucuria şi pasiunea pentru jocul de handbal? O pasiune care este atât de caracteristică poporului român", a spus tehnicianul danez.

De asemenea, Jakob Vestergaard a "atacat" şi staful tehnic al naţionalei României, care ar fi trimis-o la conferinţa de presă oficială de după eliminarea din optimi doar pe handbalista Luciana Marin, care a plâns, cerându-şi scuze fanilor şi antrenorului Gheorghe Tadici pentru evoluţia sa modestă şi spunând că meciul s-a pierdut din cauza ei. "Unde este suportul stafului tehnic? Niciodată nu aş fi lăsat o jucătoare singură la conferinţa de presă de după înfrângere. Este o lipsă de respect la adresa echipei", a încheiat Vestergaard, care în urmă cu o zi spunea, pe aceeaşi reţea de socializare, că "Mondialele din Serbia nu vor fi la fel fără România".

Antrenorul naţionalei României, Gheorghe Tadici, nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri.

Naţionala României a fost învinsă, duminică, în optimile de finală de Polonia, cu scorul de 31-29 (13-17), fiind eliminată din competiţie.

România a încheiat anterior grupa D preliminară pe locul doi, rezultatele sale fiind următoarele: 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia, 23-26 cu Germania, 21-17 cu Ungaria şi 29-23 cu Cehia.

România are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. Cea mai slabă clasare a tricolorelor la CM a fost la ediţia din 2001, locul 17.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, începând cu 1957.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici