Veşti bune pentru fanii rapidişti! Dragomir: Cred că Rapid va juca la anul în Liga I

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, este de părere că formaţia Rapid va evolua în sezonul 2013-2-14 tot în Liga I chiar dacă cele două instanţe ale Sistemului Naţional de Licenţiere au refuzat să îi acorde licenţa.

167 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru fanii rapidişti! Dragomir: Cred că Rapid va juca la anul în Liga I

Veşti bune pentru fanii rapidişti! Dragomir: Cred că Rapid va juca la anul în Liga I (Imagine: MediafaxFoto)

Dragomir a declarat la postul de televiziune Dolce Sport că Rapid poate primi licenţa în regim de urgenţă cu încălcarea regulamentelor de către Comitetul Executiv şi Adunarea Generală a FRF. "Eu cred că Rapidul va fi la anul în prima ligă. Dacă se încalcă statutele şi regulamentele, cred că da... Teoretic, ar fi două posibilităţi: instanţele de la noi să oprească orice fel de iniţiativă sportivă, legală sau nelegală, pentru că pot să facă asta. Ori să decidă TAS-ul... Şi ar mai fi şi a treia posibilitate, cu încălcarea regulamentelor, să se decidă schimbarea regulamentului, aşa... pe picior... Comitetul Executiv şi Adunarea Generală repede", a explicat oficialul Ligii.

Preşedintele LPF consideră că principala vină a situaţiei în care se găseşte FC Rapid aparţine membrilor Sistemului Naţional de Licenţiere care s-au grăbit să dea o hotărâre şi nu au ţinut cont de faptul că Tribunalul Bucureşti a stabilit ca termen de confirmare a planului de reorganizare data de 17 mai. "Rapid nu are nicio vină, planul de organizare trebuia aprobat de instanţele judecătoreşti în regim de urgenţă. Dar pe nimeni nu interesează acest lucru. FRF şi Comisia de Licenţiere trebuiau să înţeleagă acest lucru şi să nu se repeadă să ia măsura asta", a mai spus Dumitru Dragomir.

Instanţa de fond şi mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat în insolvenţă, privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I.

Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, în două-trei zile clubul va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia de neacordare a licenţei.

Conform portalului Ministerului Justiţiei, următorul termen în dosarul de insolvenţă al FC Rapid deschis la Tribunalul Bucureşti este 17 mai, dată la care instanţa va confirma sau nu planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generală a creditorilor.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici