Vettel: Mă simt privilegiat, aş plăti pentru a concura în Formula 1

Campionul mondial en-titre şi liderul ediţiei din acest an a CM de Formula 1, germanul Sebastian Vettel (Red Bull), a declarat, într-un interviu acordat site-ului oficial al disciplinei, că se simte extrem de privilegiat că poate face ceea ce îi place şi că ar plăti pentru a rula în F1.

95 afișări
Imaginea articolului Vettel: Mă simt privilegiat, aş plăti pentru a concura în Formula 1

Vettel: Mă simt privilegiat, aş plăti pentru a concura în Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pun suflet în fiecare cursă. Formula 1 este cel mai înalt nivel pentru a demonstra celorlalţi şi mie ceea ce pot. Apreciez această provocare şi oamenii mă admiră pentru asta. Mă simt extre de privilegiat. Cu toată strălucirea ce ne înconjoară, unii par să uite de ce sunt aici. Eu încerc să rămân cu picioarele pe pământ. Nu mă simt mai important decât foştii mei colegi de şcoală. Dacă nu mi-ar fi plăcut ceea ce fac, probabil că nu aş avea succes, banii nu au reprezentat un factor motivant pentru mine. Astfel că, probabil, aş plăti pentru a putea pilota în Formula 1", a declarat campionul mondial pentru Formula1.com.

Germanul a povestit şi ce a simţit în momentul în care a câştigat primul său titlu mondial, anul trecut: "Ca să fiu sincer, la Abu Dhabi (n.r. - ultima cursă a sezonului trecut), m-am simţit gol şi pierdut. Nu realizam ce se petrece. Când am câştigat titlul, a fost parcă prea mult pentru mine. Însă, în mod instinctic, am ştiut că am devenit dependent. Vreau mai multe titluri!".

Pilotul german a menţionat că se simte foarte bine la Red Bull şi că, pentru moment, nu este interesat de alte echipe. "Nu este uşor să câştigi curse. Iar Campionate Mondiale cu atât mai puţin. Sunt foarte fericit la Red Bull. Bineînţeles, numele Ferrari şi Mercedes sunt legendare. Însă, în acest moment nu prea mă interesează miturile", a spus Sebastian Vettel.

Tot pentru Formula1.com, administratorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat că, în acest moment, Sebastian Vettel este cel mai bun pilot din lume. "Sebastian este într-o poziţie similară celei în care a fost Michael Schumacher. Acum, el este cel mai bun. De aceea domină toate cursele. Şi asta face acest sport interesant pentru fani. Toate cursele încep cu un mare semn de întrebare: «Este cineva capabil să-l învingă pe Vettel?». Însă nivelul de competiţie cu care Sebastian se confruntă este mai ridicat celui din perioada lui Michael Schumacher. De aceea, victoriile sale sunt cu atât mai remarcabile", a spus Bernie Ecclestone.

Vettel a obţinut şapte pole-position şi a câştigat şase din cele opt curse ale acestui sezon. El are 77 de puncte avans faţă de urmăritorii săi în clasament, coechipierul australian Mark Webber şi britanicul Jenson Button (McLaren).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici