Vezi aici ce spun preşedinţii federaţiilor sportive despre bugetul alocat pentru 2010

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX că este îmbucurător că membrii comisiilor de buget-finanţe au arătat o înclinare către sport, după ce au aprobat amendamentul de suplimentare a bugetului federaţiilor cu 20 de milioane de lei.

24 afișări
Imaginea articolului Vezi aici ce spun preşedinţii federaţiilor sportive despre bugetul alocat pentru 2010

Gaţu: Apreciez faptul că membrii comisiilor buget-finanţe au arătat o înclinare pozitivă către sport (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"Nu sunt multe de comentat, în condiţiile în care în prima fază ni s-au tăiat cam 50 la sută din bugete. Trebuie remarcat însă şi apreciez faptul că membrii Comisiei Buget-Finanţe au arătat o înclinare pozitivă către sport", a afirmat Gaţu.

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a declarat că nu poate decât să se bucure pentru faptul că bugetul total pentru Tineret-Sport în 2010 va fi de 356 milioane de lei.

"Ministrul Daniel Funeriu a fost neaşteptat de hotărât in privinţa acestui amendament, care a trecut de comisie. Se pare ca e ministrul care tace şi face, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure", a afirmat Tocală.

Şi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a făcut referire la acest subiect.

"Pentru a putea face planuri competiţionale pe anul 2010 trebuie să vedem exact cifrele alocate fiecărei federaţii, mai ales celor importante. Este absolut clar că fără bani nu se poate face performanţă. Mă tot întreabă lumea ce obiective vom avea in 2010. Ce să le spun decât că dacă nu ştim bugetul, nu putem avansa obiective? În 2009 am avut 4,2 milioane de lei buget, iar acum, la ce an competiţional încărcat avem, ar fi nevoie de minimum 4,5-5 milioane de lei. Urmeaza Campionate Europene, Mondiale, plus calificări la Jocurile Olimpice. Vom vedea ce bani vom primi!", a declarat Stoica pentru MEDIAFAX.

Ministrul MECTS, Daniel Funeriu, a declarat duminică, agenţiei MEDIAFAX, că bugetul total pentru Tineret-Sport în 2010 va fi de 356 milioane de lei, bugetul federaţiilor sportive naţionale fiind suplimentat cu 20 milioane de lei, prin amendamentul aprobat de comisiile de buget-finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici