Vicepreşedinte FRT: Adunarea Generală Ordinară nu poate vota Statutul federaţiei

Vicepreşedintele suspendat al FR de Tenis, Liviu Ursuleanu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că în cadrul Adunării Generale Ordinare de marţi a forului condus de Ruxandra Dragomir se va vota noul statut, precum şi alegerea noilor vicepreşedinţi, dar acestea pot fi făcute doar în AG Extraordinară

12 afișări

"Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare de marţi au fost incluse aprobarea noului statut al FRT, precum şi alegerea celor trei vicepreşedinţi. Aprobarea unui nou statut nu poate fi realizată decât în condiţiile actualului Statut în vigoare al Federaţiei Române de Tenis. Noul statut nu a intrat în vigoare şi nu poate intra, deoarece hotărârea Adunării Generale din data de 21 noiembrie 2009 a fost anulată de către instanţa de judecată întrucât nu s-a adoptat în conformitate cu prevederile legale şi statutare. Conform Statutului, în cadrul Adunării Generale Ordinare nu se pot organiza alegeri şi nici nu se poate aproba un Statut care a fost deja anulat prin sentinţă judecatorească definitivă şi irevocabilă", a spus Ursuleanu.

Totodată, el susţine că revocarea sa, şi a celorlalţi doi vicepreşedinţi, Răzvan Itu şi Mihai Zacopceanu, a fost făcută tot în cadrul unei Adunări Generale Ordinare, şi nu într-una Extraordinară, aşa cum prevede Statutul Federaţiei Române de Tenis. "Nici noi nu ştim motivele pentru care am fost revocaţi, pentru că n-am făcut absolut nimic. Am cerut să ni se expună motivele revocării, dar nu am primit nicio decizie. Cred că am fost înlăturaţi pentru că nu am fost de acord cu Statutul, care a fost respins de instanţele de judecată. La Adunarea Generală în care am fost revocaţi au participat vreo 37 de cluburi, din totalul de peste 170. Pentru a fi revocaţi era nevoie de votul a două treimi dintre membri afiliaţi. S-a creat un precedent periculos, deoarece dacă mâine (n.r. - marţi) nu se realizează cvorumul, miercuri se va convoca o nouă Adunare Generală la care nu va mai conta numărul de membri. În această situaţie se poate ridica un club şi să ceară suspendarea preşedintelui Dragomir. Noi nu avem nimic împotriva ei, îi cerem doar să respecte Statutul", a adăugat Ursuleanu.

Liviu Ursuleanu s-a arătat mirat de faptul că un club l-a propus pentru postul de vicepreşedinte, deşi candidatura sa a fost depusă după termenul limită, 11 martie. "În convocator, pe ultima pagină scrie că data limită la care se pot face propuneri este 11 martie, ora 16.00, ori eu am fost propus la data de 14 martie. Dacă a fost depăşit termenul, de ce m-au acceptat ca şi candidat? Tot în statut scrie că o propunere se poate face cu maxim 15 zile înainte de Adunarea Generală, adică 14 martie, când am fost propus", a subliniat Ursuleanu.

Pentru cele trei posturi de vicepreşedinţi au fost propuse 11 persoane: Ion Tupa, Vasile Tiroiu, Ilie Cojan, Ovidiu Sola, Dron Sever, Costel Curcă, Daniel Caravan, Ion Savu, Sorin Donescu, Romeo Stoica şi Liviu Ursuleanu.

Pe site-ul Federaţiei Române de Tenis, la secţiunea documente de descărcat este trecut şi Statutul FRT 2011. După deschiderea acestuia se poate citi, pe prima pagină, "Statutul Federaţiei Române de Tenis 2011, adoptat în conformitate cu Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000 şi O.G. 26/2000 de către Adunarea Generală Ordinară a membrilor 29.03.2011", în timp ce în finalul documentului scrie "Persoana împuternicită de către plenul AGO din 29.03.2011: Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir". "De unde ştie doamna Dragomir că se va aproba acest statut, care a fost anulat în instanţă?", a întrebat Ursuleanu.

Până la ora transmiterii acestei ştri, preşedintele FR Tenis, Ruxandra Dragomir, nu a putut fi contactată.

Adunarea Generală Ordinară a FRT va avea loc, marţi, de la ora 11.00, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret din strada Vasile Conta. În cazul în care două treimi dintre membri nu vor fi prezenţi, atunci se va convoca o nouă Adunare Generală Ordinară pentru ziua de miercuri, când procentul de 66 la sută de membri prezenţi nu mai este obligatoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici