Victor Crivoi, al nouălea român care intră în Top 100 ATP

Victor Crivoi, component al echipei de Cupa Davis, este al nouălea jucător român care ajunge în Top 100 ATP, din 23 august 1973, când a fost inaugurată ierarhia jucătorilor profesionişti, al cărei prim lider a fost Ilie Năstase.

94 afișări
Imaginea articolului Victor Crivoi, al nouălea român care intră în Top 100 ATP

Victor Crivoi, al nouălea român care intră în Top 100 ATP (Imagine: Mediafax Foto)

Victor Crivoi, care va împlini în curând 27 de ani, ocupă în această săptămână locul 99 ATP, cea mai bună clasare din cariera sa, fiind primul român care accede în Top 100 în ultimii şase ani, după Victor Hănescu.

Ierahia jucătorilor profesionişti a fost înfiinţată în urmă cu 36 de ani, iar primul lider ATP a fost Ilie Năstase, cel mai bun jucător român din toate timpurile. Colegul lui Năstase din echipa de Cupa Davis a României, Ion Ţiriac, a atins cea mai bună clasare ATP, locul 55, în 3 iunie 1974.

Următorul jucător care a ajuns în prima sută a fost Florin Segărceanu, el urcând până pe locul 73, la 10 octombrie 1983. Segărceanu a a fost urmat de Dinu Pescariu, care în 8 august 1998 a ocupat locul 75.

Primul jucător român după Ilie Năstase care a intrat în Top 50 ATP a fost Adrian Voinea, el ajungând până pe poziţia a 36-a (15 aprilie 1996). Răzvan Sabău a ocupat cel mai bun loc din carieră, 74, în 24 octombrie 2005.

Cel mai bun jucător român după Ilie Năstase este Andrei Pavel. "Cneazul" este liderul românilor în ceea ce priveşte câştigurile acumulate din tenis, peste 5 milioane de dolari, şi a ajuns până pe locul 13 ATP, în 25 octombrie 2004.

Acum, echipa de Cupa Davis a României îl are drept lider pe Victor Hănescu, el fiind ocupantul locul 33 ATP, cea mai bună poziţie din cariera sa.

(Material realizat de Departamentul Sport, sports@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici