Victor Hănescu: Acei spectatori de la Wimbledon chiar îşi băteau joc de mine

Tenismanul Victor Hănescu a declarat, vineri, că spectatorii care au provocat incidentul de la meciul său din al treilea tur al turneului de la Wimbledon şi-au bătut joc de el, determinându-l să abandoneze partida împotriva germanului Daniel Brands.

19 afișări
Imaginea articolului Victor Hănescu: Acei spectatori de la Wimbledon chiar îşi băteau joc de mine

Victor Hănescu: Acei spectatori de la Wimbledon chiar îşi băteau joc de mine (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Cei care au avut o problemă cu mine erau englezi. Vorbeau în engleză şi o făceau şi tare, chiar şi publicul a reacţionat împotriva lor. În final, toate aceste lucruri s-au adunat şi s-au întors împotriva mea. Am avut şi trei sau patru mingi de meci, pe care nu le-am luat, a intervenit oboseala, după meciurile lungi şi mă accidentasem. Din setul doi acei oameni s-au tot legat de mine. Nu pot să relatez exact ce spuneau, dar a fost urât, chiar îşi băteau joc de mine şi o făceau să audă toată tribuna şi arbitrul, în momente importante şi în pauze, când încercam să mă adun şi să mă concentrez. Făceau miştouri şi se legau de accidentarea mea. A fost destul de ciudat pentru un turneu cu un asemenea renume", a spus Hănescu.

Tenismanul român, în vârstă de 28 de ani, a precizat că arbitrul de scaun al partidei nu a luat nicio măsură, în ciuda comportamentului necivilizat al unor spectatori. "A fost un final de meci mai puţin plăcut, atât pentru mine cât şi pentru spectatori. Păcat pentru ce s-a întâmplat. Îmi pare rău. În acelaşi timp, păcat pentru că cei din tribună s-au comportat aşa şi nimeni nu a luat măsuri, ajungându-se la un astfel de final. Am anunţat arbitrul de scaun să se ia măsuri. Am jucat în toată lumea şi nu am mai întâlnit astfel de comportament la un meci de tenis. Arbitrul nu a luat nicio măsură şi poate a fost şi greşeala mea că nu am chemat supervisorul. Am considerat că în acel moment, cel mai bine era să trec peste şi să încerc să stau în meci", a adăugat Hănescu.

Numărul 37 în clasamentul ATP consideră că este exclus să fie suspendat pentru următoarele ediţii ale turneului de la Wimbledon, admiţând că şi amenda de 15.000 de dolari este prea mare: "Nu cred că poate fi vorba de o suspendare, iar deocamdată am primit doar amenda de care se ştie. Sper ca ea să se reducă sau poate chiar să se anuleze. Am vorbit cu oficialii turneului a doua zi după incident şi le-am explicat. Arbitrul de scaun a făcut un raport care nu prea era asemănător cu ceea ce s-a întâmplat pe teren şi am fost nevoit să-mi spun punctul de vedere. Mi-am recunoscut şi greşeala, pentru că a fost un gest urât şi nu pot să neg lucrul ăsta. Totuşi, amenda este cam mare pentru ceea ce s-a întâmplat acolo, mai ales că tot meciul nu am reacţionat în niciun fel, nu am spus nimic, nu am comentat la toate lucrurile care mi s-au spus. A fost doar un moment de slăbiciune în setul cinci".

Hănescu a afirmat că este mulţumit de evoluţia sa de la Wimbledon, în ciuda incidentului din turul al treilea, când a abandonat la scorul de 7-6 (9/7), 7-6 (7/3), 6-7 (3/7), 3-6, 0-3 împotriva germanului Daniel Brands. "A fost un turneu bun pentru mine, am plecat ca favorit numărul 31 la această competiţie, am jucat bine, am avut meciuri grele, mai ales în primul tur, când l-am întâlnit pe campionul de la Wimbledon de la juniori. Este un băiat foarte talentat şi am avut cu el un meci de cinci seturi, iar pentru mine a fost important să câştig acel meci. A urmat un tur doi cu un turc venit din calificări şi am avut un meci relativ uşor, cu toate că s-au jucat patru seturi. Am avut meciuri solicitante în această ediţie a Wimbledon-ului. A urmat apoi meciul cu Brands care s-a asemănat cu celelalte. A fost un meci tensionat în care am fost aproape de a câştiga, iar el a reuşit să revină. Eu m-am accidentat şi astfel am avut de toate în acel meci", a declarat Hănescu.

Meciul lui Victor Hănescu, din turul al treilea de la Wimbledon, s-a terminat la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 în favoarea lui Brands, când românul s-a retras, după ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Imaginile TV l-au arătat pe Hănescu care scuipa înspre fani, la începutul setului decisiv, după ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribună. În urma acestui incident, sportivul în vârstă de 28 de ani a părăsit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands. Pentru gestul său şi pentru faptul că a făcut şi câteva greşeli intenţionate, tenismanul român a fost sancţionat cu o amendă de 15.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici