Victor Piţurcă: Am fost nefericit acum 26 de ani, deoarece nu am înscris în finala Cupei Campionilor Europeni

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, prezent la Cheile Grădiştei, la sărbătorirea a 26 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua Bucureşti, a declarat că a fost nefericit la acel moment, deoarece nu a reuşit să marcheze în finala cu FC Barcelona.

284 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Am fost nefericit acum 26 de ani, deoarece nu am înscris în finala Cupei Campionilor Europeni

Victor Piţurcă (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Am fost nefericit acum 26 de ani, deoarece atunci când nu înscriam eram trist. Aceasta nu a fost singura finală în care nu am înscris, însă sper să îi fac pe români fericiţi cu echipa naţională prin obţinerea de calificări", a spus Piţurcă.

Fostul atacant stelist a împlinit, marţi, 56 de ani, iar foştii coechipieri de la Steaua i-au cântat "La Mulţi Ani" la miezul nopţii.

Echipa formată din foşti jucători ai Stelei care au câştigat, la 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni, a învins, la Cheile Grădiştei, cu scorul de 6-4 (3-3, 1-1), după executarea penaltiurilor, naţionala artiştilor, într-un amical prin care gloriile steliste au celebrat triumful de la Sevilla.

Din echipa Stelei antrenatã de Emeric Ienei au făcut parte portarul Daniel Gherasim şi jucătorii Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Miodrag Belodedici, Tudorel Stoica, Mihail Majearu, Victor Piţurcă, Ştefan Iovan, Lucian Bălan, Gavrilă Balint, Constantin Pistol. Fostul portar Helmuth Duckadam a fost arbitrul partidei.

Valentin Ceauşescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu, a asistat la meciul de la Cheile Grădiştei, unde componenţii echipei Steaua din 1986 sărbătoresc 26 de ani de la finala câştigată în faţa formaţiei spaniole FC Barcelona.

Steaua a câştigat, în 7 mai 1986, la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (0-0, 0-0), în urma executării loviturilor de departajare, pe FC Barcelona. Helmuth Duckadam a apărat toate cele patru lovituri executate de spanioli, în timp ce pentru Steaua au marcat Lăcătuş şi Balint, iar Majearu şi Boloni au ratat. Performanţa reuşită de Duckadam pe stadionul "Sanchez Pizjuan" de a apăra patru penaltiuri este înscrisă în Cartea Recordurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici