Victor Piţurcă: I-aş da echipei nota 10 cu felicitări. Marica a făcut un meci extraordinar

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri seară, după victoria din meciul cu Estonia, scor 2-0, că le-ar da "nota 10 cu felicitări" fotbaliştilor echipei naţionale, considerând că aceştia au jucat foarte bine şi nu le-au dat nicio şansă adversarilor.

275 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: I-aş da echipei nota 10 cu felicitări. Marica a făcut un meci extraordinar

Victor Piţurcă (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"I-aş da echipei nota 10 cu felicitări. Toţi au jucat foarte bine. Mă bucur pentru Marica că a reuşit să înscrie. Era foarte important ca el să reuşească să marcheze. A făcut un meci extraordinar. De altfel, toţi jucătorii au jucat foarte bine, cel puţin din vedere tactic. Jocul nostru s-a schimbat în bine în repriza a doua, când am început să jucăm dintr-o atingere, cu devieri. Atunci am început să le punem probleme. Marica parcă s-a trezit din pumni, pentru că în prima repriza s-a sufocat un pic", a spus Piţurcă, informează www.prosport.ro

Victor Piţurcă a precizat că îl bucură acest început cu succes al preliminariilor CM. "E o echipă naţionala tânără, nouă. E un nou început. Îmi doresc un stadion plin cu Andorra, mai ales că am început cu dreptul campania de calificare. Nu le-am dat nicio şansă jucătorilor estoni. Exact aşa am pregătit jocul, aşa mi-am dorit să ruleze, să nu le dăm nicio şansă. Au avut o singura fază mai periculoasă, în prima repriză, la o neatenţie a lui Goian. A fost totuşi o echipă dificilă, foarte bine pregatită din punct de vedere fizic, aţi văzut că Oper făcea sprinturi de câte 40-50 de metri în minutul 80. E un început cu dreptul care mă bucură, dar trebuie să rămânem la fel de concentraţi pentru meciul cu Andorra, să acumulăm 6 puncte şi să privim relaxaţi viitorul apropiat, unde vom întâlni o echipă de gradul 0, Olanda şi o echipă de gradul 1, Turcia. Practic, favoritele grupei", a adăugat tehnicianul.

El a menţionat că şi-ar fi dorit ca Ungaria să aibă un meci mult mai dificil contra Andorrei, pe care a învins-o cu scorul de 5-0, în grupa D a preliminariilor CM-2014, din care face parte şi România.

Echipa naţională de fotbal a României a debutat, vineri, cu o victorie în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, după ce a învins, scor 2-0 (0-0) în deplasare, reprezentativa Estoniei, într-o partidă disputată pe A. Le Coq Arena din Tallinn. Golurile partidei au fost marcate de Torje '55 şi Ciprian Marica '75.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici