Victor Piţurcă: Îmi doresc şase puncte din meciurile cu Estonia şi Andorra

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Mogoşoaia, că îşi doreşte şase puncte din meciurile cu reprezentativele Estoniei şi Andorrei, primele din campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2014.

617 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Îmi doresc şase puncte din meciurile cu Estonia şi Andorra

Victor Piţurcă (Imagine: Bogdan Iordache)

"Începe o nouă campanie pentru Cupa Mondială din Brazilia. Cel mai important joc este acesta cu Estonia, o echipă extraordinar de dificilă care cu siguranţă ne va pune probleme. Noi mergem cu gândul să câştigăm în Estonia şi cred că putem reuşi asta. Suntem conştienţi că nu va fi simplu, noi însă vom face totul pentru cele trei puncte. Acesta este scopul nostru, acest lucru mă interesează. Îmi pare rău de anumiţi jucători că nu pot face parte din acest lot, dar depinde de evoluţia lor la echipele de club. Am mizat pe jucători care pot face faţă în aceste două partide. Am emoţii la fiecare joc. Într-o campanie de calificare poţi să pierzi totul într-unul sau două jocuri. Trebuie să câştigăm fiecare meci pentru a spera la calificare. Se pare că avem un program mai uşor, dar nu e aşa pentru că trebuie să aducem puncte în aceste prime partide. Pe mine mă interesează să terminăm pe unul din primele dou locuri", a spus Piţurcă.

Tehnicianul primei reprezentative a menţionat că şase puncte în primele două meciuri ar aduce puţină linişte: "Şase puncte ar însemna foarte mult pentru noi. Să pleci cu şase puncte din start ar însemna să abordăm meciurile următoare mai liniştiţi şi apoi orice punct câştigat ar însemna foarte mult. Pe mine nu mă mulţumeşte un meci egal în Estonia. Avem nevoie de cele trei puncte. Nu ne gândim la primele de calificare la Cupa Mpndială, vom face calcule când vom acea 15-18 puncte nu acum. Sigur că suntem comparaţi cu Franţa sau Olanda însă realitatea e alta şi nu putem să dăm mai mult decât suntem. În ultimul timp însă, echipa naţională s-a prezentat foarte bine. Important e însă ce se va întâmpla de acum încolo. Foarte importante sunt meciurile oficiale".

Victor Piţurcă a afirmat că există o mare problemă la postul de portar. "Coman are o mică problemă şi are nevoie de o pauză. Dacă era apt s-ar fi regăsit în lot. E o mare problemă pe acest post, pentru că doi nu joacă la echipele de club, Pantilimon şi Lobonţ, iar Tătăruşanu a avut şi el probleme la ultimele jocuri. Bogdan Stancu era şi el pe listă, dar am avut de ales între el şi Marius Niculae şi am decis că am nevoie de aportul atacantului de Vaslui", a precizat Piţurcă.

Întrebat de ce nu l-a convocat pe mijlocaşul formaţiei FC Vaslui, Lucian Sânmărtean, Piţurcă a răspuns: "Pur şi simplu am mizat pe alţi jucători, Tănase şi Maxim. Poate data viitoare. E un lot destul de tânăr. Echipa naţională are nevoie de sânge proaspăt. Aş fi avut nevoie şi de jucători mai consacraţi, dar pentru asta e nevoie să joace la echipele de club".

Piţurcă a mai declarat că speră ca Adrian Mutu să joace cât mai repede la formaţia AC Ajaccio. "Am vorbit cu el, e important cum se va pregăti, dacă va prinde echipa şi cum o va face, pentru că fotbalul francez e foarte puternic. El nu a mai jucat de mult timp şi nu va fi uşor. Sper să intre cât mai repede. Adi Popa m-a impresionat, îl urmărim de mult timp, trebuia să debuteze de când era la Concordia Chiajna, dar s-a accidentat. Este un jucător care are calităţi. Sper să se impună şi la echipa naţională aşa cum a făcut-o şi la Steaua. Astfel de jucători cu personaliate pot creşte mereu. De la Steaua sunt foarte mulţi jucători convocaţi, dar să vedem câţi vor juca. Se poate însă şi să spunem că echopa naţională este făcută pe scheletul Stelei. Luchin e bine. Am avut probleme cu mai mulţi jucători, i-am trimis să facă ecografii şi totul e bine", a spus selecţionerul.

Antrenorul naţionalei României a cerut sprijinul suporterilor în această campanie de calificare: "Avem nevoie de aportul suporterilor. Sper să fie alături de noi şi la bine şi la rău. Fac un apel la ei să vină într-un număr cât mai mare chiar şi la meciul cu Andorra. Să aibă încredere că vom face tot ce ne stă în putinţă să ne calificăm. Se poate să convoc jucători şi de la Viitorul Constanţa, pentru că m-au impresionat puştii lui Gică Hagi. M-am bucurut că din spate vin jucători tineri, care pot ridica nivelul echipelor naţionale".

Victor Piţurcă a afirmat că estonienii formează o echipă luptătoare. "Estonienii au mai mulţi jucători periculoşi, Vasjiliev execută foarte bine lovitură libere, dar mai au şi alţii. Sunt foarte periculoşi pe contraatac, luptă foarte bine, au un joc de uzură în care dacă nu găseşti trasee e foarte periculos şi e posibil să pierzi", a preciat Piţurcă.

Echipa naţională a României întâlneşte în primele două meciuri din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014, Estonia, în deplare, la 7 septembrie, de la ora 21.00, respectiv Andorra, pe Arena Naţională din Bucureşti, la 11 septembrie, de la ora 20.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici