Victor Piţurcă: Maxim este copilul meu, nu am nimic cu el. Cum a explicat selecţionerul înfrângerea din tur cu Grecia şi ce îi reproşează lui Torje

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu are nimic cu mijlocaşul Alexandru Maxim, considerându-l pe acesta copilul său, deoarece el l-a adus în echipa naţională.

341 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Maxim este copilul meu, nu am nimic cu el. Cum a explicat selecţionerul înfrângerea din tur cu Grecia şi ce îi reproşează lui Torje

Victor Piturca (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Maxim are o atitudine excelentă. Pur şi simplu aşa am gândit partida tur. Cu Maxim să am ceva? Maxim e copilul meu, eu l-am adus la echipa naţională. Voi nu ştiaţi de el când l-am adus la echipa naţională. Ştia cineva de el? În cariera lui am avut un, hai să nu îi spun un merit, dar cum?! Nu e niciun fel de problemă. Grecii au jucători foarte puternici, meciul s-a jucat pe un teren destul de greu, iar eu am gândit ca în partida de mâine seară să am jucători proaspeţi, iar Maxim e unul dintre ei", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă este de părere că echipa naţională va trebui să evolueze foarte bine în faza ofensivă pentru a putea avea şanse de calificare la Cupa Mondială din Brazilia. "Trebuie să jucăm bine, să jucăm perfect faza ofensivă, să avem o circulaţie foarte bună în teren. Cu siguranţă grecii se vor retrage în jumătatea lor de teren. Nu va fi uşor, va fi dificil, eu sunt foarte puternici pe faza defensivă, dar şi noi avem jucători care pot desface jocul. Şi în Grecia am încercat să jucăm ofensiv. Am vrut să marcăm gol, goluri. Nu vom neglija faza defensivă, să nu credeţi asta. Într-un joc de asemenea importanţă nu trebuie să primeşti goluri şi să marchezi. Şi la meciul tur am jucat cu un singur închizător, Cociş era mai avansat în funcţie de cum cerea jocul", a completat Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că nu s-a decis ce portar va evolua ca titular. "Încă nu m-am decis cine va apăra din primul minut. E foarte clar că cine va intra va avea o mare responsabilitate, pentru că orice greşeală se vede. E foarte important să avem linişte în apărare. Tătăruşanu s-a antrenat normal, nu mai are nicio problemă", a adăugat Piţurcă.

Selecţionerul a precizat că într-un asemenea meci nu se poate discuta despre oboseală, iar jucătorii se pot autodepăşi. "Evoluţia noastră în cea de-a doua repriză nu a mai fost aceeaşi, dar asta şi din cauza jucătorilor greci, care au făcut un meci foarte bun spre final, iar noi din punct de vedere fizic, psihic, nu am fost la nivelul la care trebuia. La un meci de genul ăsta trebuie o autodepăşire din toate punctele de vedere. Organismul uman are resurse nebănuite şi cred că e un moment prea important ca să ne lăsăm pradă oboselii. Nu a fost niciun jucător care s-a ridicat peste nivelul lui valoric, dar nici nu au fost jucători care nu au evoluat la un anumit nivel. Nu mi-a plăcut că fizic nu ne-am ridicat la nivelul momentului. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Trac, emoţii nu aveau de ce să aibă. Le-am explicat şi înainte de joc că trebuie să fim liniştiţi, să jucăm ceea ce ştim noi şi cum ne pregătim noi jocul", a subliniat Piţurcă.

El a explicat că reuşitele grecilor au venit în urma unor circumstanţe norocoase, deoarece loviturile libere au fost prost executate. "Culmea a fost că fazele fixe ale lor nu au fost reuşite şi am primit goluri. Aşa s-a întâmplat. Au fost bătute prost loviturile libere şi am primit goluri. Grecia e o echipă care joacă mai închis, care se bazează pe jocul defensiv, iar dacă reuşesc să şi marcheze, ai probleme mari. Eu sper ca noi să avem atuuri care să ne permită să înscriem goluri. Grecii nu ne-au surprins cu nimic în afara faptului că ne-au marcat cele două goluri normale. Unul a fost cadou. Au mai avut două situaţii de a marca", a mai spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a declarat că faulturile lui Gabriel Torje, din care Grecia a înscris golurile unu şi trei au fost inutile. "Am discutat cu Torje şi cu toţi jucătorii. Acele faulturi inutile ale lui din poziţii laterale ne-au costat două goluri. Însă nu e numai Torje vinovat. Faulturi pot avea loc la mijlocul terenului. În general s-a achitat bine de sarcini, dar din păcate a făcut acele faulturi inutile care, din păcate, s-au şi văzut pe tabela de marcaj", consideră Piţurcă.

Selecţionerul susţine că greşelile de arbitraj din meciul tur îl fac să se teamă şi pentru retur. "Lazăr la primul galben a primit avertisment pentru că aşa a vrut arbitrul. El nici nu mai face parte din lot, era foarte afectat. A fost o experienţă pentru el, chiar la vârsta pe care o are. Puteam să primim gol pe final, dar asta a fost situaţia. V-am spus la început că am fost dezavantajaţi într-un mod care îmi dă de gândit la acest nivel, pentru că am mai avut probleme în această campanie", a concluzionat Piţurcă.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, vineri seară, cu scorul de 3-1 (2-1), de selecţionata similară a Greciei, în meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014. Pentru România a marcat Stancu '19, iar pentru Grecia au înscris Mitroglou '14, '66 şi Salpingidis '20. Meciul retur va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru a fi sigură de calificarea la CM, România are nevoie de o victorie cu scorul de 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri. În cazul în care România va câştiga cu scorul de 3-1, meciul va intra în prelungiri, iar dacă scorul se menţine şi după 30 de minute, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici