Victor Piţurcă: Ne dorim să plecăm neînvinşi de la Sofia

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată după antrenamentul oficial, că îşi doreşte ca echipa naţională a României să plece neînvinsă de la Sofia, precizând însă că nu caută răzbunare după egalul din meciul tur.

2 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă: Ne dorim să plecăm neînvinşi de la Sofia

Victor Piţurcă: Ne dorim să plecăm neînvinşi de la Sofia

"Meciul cu Bulgaria, din fericire pentru noi, nu mai este atât de important la prima vedere. Sigur, ne dorim să realizăm un meci bun şi să plecăm neînvinşi. Ştiu că există o ambiţie între cele două echipe, dar doar din punct de vedere sportiv. E foarte important ca mâine (n.r. - sâmbătă) noi, jucătorii şi conducătorii, să ne respectăm şi să realizăm un spectacol. Echipa este pregătită, e motivată, chiar dacă în momentul ăsta suntem calificaţi. Dorim să terminăm aceste meciuri neînvinşi, ceea ce ar fi o mare performanţă. Nu doresc răzbunare după meciul de la Constanţa (n.r. - România - Bulgaria 2-2). Nu sunt un tip răzbunător, este un meci între două echipe vecine", a spus Piţurcă.

Selecţionerul a adăugat că în acest moment România şi Olanda sunt echipe mai valoroase decât Bulgaria. "Am revăzut aproape toate meciurile Bulgariei, în special cele contra Olandei. Cred că echipa Bulgariei a practicat un joc de calitate. Este o echipă valoroasă, însă, s-a demonstrat că Olanda şi România, în acest moment, sunt mai valoroase. Dacă mâine (n.r. - sâmbătă) va învinge Bulgaria, înseamnă că au fost mai buni şi asta e situaţia", a menţionat tehnicianul.

Victor Piţurcă a refuzat să facă o comparaţie între Adrian Mutu şi Dimitar Berbatov. "Amândoi sunt jucători extrem de valoroşi. Amândoi sunt formidabili", a afirmat Piţurcă.

Antrenorul nu îşi face griji în privinţa absenţei lui Mutu, care a fost diagnosticat cu leziune de gradul I la muşchiul femural drept şi va lipsi de pe gazon aproximativ trei săptămâni, urmând să rateze astfel meciurile cu Bulgaria şi Albania din preliminariile Euro-2008. "Mutu este un jucător foarte important, însă echipa naţională nu stă într-un jucător. Cel care îl va înlocui sper să se ridice la valoarea lui", a explicat antrenorul.

Întrebat dacă Eugen Trică va fi înlocuitorul lui Adrian Mutu în partida cu Bulgaria, Piţurcă a răspuns: "Va fi şi Trică mâine (n.r. - sâmbătă)".

În timpul conferinţei de presă, translatorul i-a atenţionat pe ziariştii bulgari să pronunţe Victor Piţurcă şi nu "Victor Piciurcă", precum şi Eugen Trică în loc de "Eughen Trică".

Meciul dintre reprezentativele Bulgariei şi României va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul Vasil Levski din Sofia, în grupa G a preliminariilor Euro-2008.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici