Victorie mare pentru Ana Bogdan la Dubai. Urmează o rivală din Top 10

Ana Bogdan a învins-o, marţi, pe Shelby Rogers, scro 7-6 (3), 6-3 şi s-a calificat în optimile turneului WTA 1000 de la Dubai. În runda următoare, românca va avea o adeversară infernală, urmând a o întâlni pe Jessica Pegula, a 3-a jucătoare a lumii.

205 afișări
Imaginea articolului Victorie mare pentru Ana Bogdan la Dubai. Urmează o rivală din Top 10

Victoria mare pentru Ana Bogdan la Dubai. Urmează o rivală din Top 10

Ana Bogdan face un turneu uriaş la Dubai, primul din categoria WTA 1000 al sezonului. Românca a început din calificări şi a ajuns deja în optimile de finală, fără să piardă set. După victoria cu Laura Siegemund în primul tur, sportiva din Sinaia a făcut o "victimă" cu nume în turul secund, trecând de Shelby Rogers, a 35-a jucătoare a lumii.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat şi s-a decis la tie-break, asta după ce Ana a făcut break la 6-5 pentru americancă. Sportiva din Sinaia a avut nervii mai tari şi s-a impus cu 7-3 în tie-break, iar acest lucru i-a oferit un imbold moral pentru setul secund.

Ana a reuşit să câştige pe serviciul advers în chiar primul game, iar în continuare a avut o evoluţie solidă, obţinând o victorie de prestigiu. După două ore şi 8 minute de joc, sportiva noastră s-a impus cu scorul final de 7-6 (3), 6-3.

Rezultatul de azi este de departe cel mai important al sezonului pentru Ana Bogdan, care nu reuşise să treacă de primul tur decât odată până acum (a făcut tur 2 la Adelaide). De asemenea, românca a întrerupt o serie de 7 meciuri fără succes contra adversarelor de top 50, începută în iulie anul trecut. Pentru un loc în sferturile de finală, românca va avea o adversară foarte dificilă în persoana Jessicăi Pegula.

A 3-a jucătoare a lumii a avut un prim tur liber şi azi a trecut în 3 seturi de Victoria Tomova. Ana Bogdan şi Jessica Pegula s-au mai întâlnit de două ori în carieră, dar au trecut 8 ani de la cele două dueluri. În 2015, americanca s-a impus în calificările de la 'S-Hertogenbosh (6-3, 2-6, 6-4) şi Ilkey (6-3, 6-4).

Pentru calificarea în optimile de finală la Dubai, Ana Bogdan va primi 120 de puncte WTA şi un cec în valoare de 31,650 de $. Indiferent ce va face în meciul cu Jessica Pegula, Ana Bogdan va urca câteva poziţii bune în clasamentul WTA după acest turne. Românca a început competiţia pe locul 75 WTA, iar în ierarhia LIVE este deja pe locul 56, iar cu o victorie în faţa americancei ar intra din nou în Top 50.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici