Victorie pentru Naomi Osaka, în prima zi de la Turneul Campioanelor 2019: Japoneza a învins-o pe Petra Kvitova, după un meci intens

Japoneza Naomi Osaka (3 WTA) a câştigat meciul inaugural de la Turneul Campioanelor, din Shenzhen, duminică, învingând-o pe reprezentanta Cehiei, Petra Kvitova, în Grupa Roşie, scor 7-6 (1), 4-6, 6-4.

845 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru Naomi Osaka, în prima zi de la Turneul Campioanelor 2019: Japoneza a învins-o pe Petra Kvitova, după un meci intens

Naomi Osaka a învins-o pe Petra Kvitova, în meciul inaugural de la Turneul Campioanelor

Kvitova, cea mai în vârstă jucătoare de la Turneul Campioanelor, a început mai bine partida, făcând break încă din debutul jocului. Ulterior, Osaka s-a redresat şi a egalat la patru, trimiţând setul în tie-break, acolo unde s-a impus clar, scor 7-1.

Setul secund a debutat într-o manieră similară, cu game câştigat pe serviciul adversarei de Petra Kvitova. Deşi a fost egalată din nou, la fel ca în primul act, sportiva din Cehia a făcut un nou break, la scorul de 5-4, şi a trimis meciul în decisiv.

Ultimul act a părut să fie ceva mai dezechilibrat, Osaka conducând cu 5-2 şi având două şanse de a încheia partida. Totuşi, Kvitova a salvat cele două mingi şi a prelungit meciul, însă doar până la 6-4 în favoarea niponei. Meciul s-a încheiat după două ore şi 39 de minute.

Partida dintre cele două a fost o reeditare a finalei Australian Open 2019. Atunci, Naomi Osaka se impunea tot în trei seturi, scor 7-6 (2), 5-7, 6-4.

În urma acestei victorii, Naomi Osaka a înregistrat prima victorie în Grupa Roşie, din care mai fac parte Ashleigh Barty şi Belinda Bencic. După ce vor disputa cele trei meciuri din grupă, primele două clasate vor obţine calificarea în semifinale, unde se vor împerechea cu celelalte două provenite din Grupa Mov, din care face parte şi Simona Halep.

Pentru prima victorie din turneu, Naomi Osaka va fi răslătită cu 305.000 de dolari şi 250 de puncte WTA.

A doua partidă şi ultima a zilei de duminică de la Shenzhen le va pune faţă în faţă pe Ashleigh Barty (1 WTA) şi Belinda Bencic (7 WTA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici