Victorie pentru UCM Reşiţa în optimile Challenge Cup

Echipa de handbal masculin UCM Reşiţa a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 40-26 (21-15), formaţia croată RK Moslavina Kutina, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Challenge Cup.

1 afișare
Imaginea articolului Victorie pentru UCM Reşiţa în optimile Challenge Cup

Butulija Bojan - imagine din arhiva Mediafax Foto

UCM a început neaşteptat de slab partida, cu patru atacuri ratate, spre deosebire de croaţi, care au punctat de tot atâtea ori, conducând astfel după doar patru minute de joc. Antrenorul Aihan Omer a fost nevoit să ceară time-out, roadele s-au văzut, elevii săi marcând de cinci ori consecutiv, 5-5 (min. 10), în timp ce apărarea a funcţionat ca la carte. Reşiţenii au preluat conducerea pentru prima dată în minutul 12, 6-5, detaşându-se apoi la 10-6. Până la finalul primei reprize, UCM a rămas în avantaj constant de 5-6 goluri, ieşind la vestiare cu scorul de 21-15.

Runda a doua nu a fost diferită, UCM Reşiţa continuând să domine jocul (26-16, min. 35 şi 31-19, min. 40). Apărarea a fost, în continuare, cea mai bună armă a echipei pregătite de Aihan Omer, care a încheiat cu o victorie la scor, 40-26, având prima şansă la calificarea în sferturile de finală ale Challenge Cup.

Marcatorii echipei UCM Reşiţa au fost Butulija - 10 goluri, Irimescu - 8 goluri, Ciubotariu - 6 goluri, Pasici - 6 goluri, Cuciula şi Pârvan - câte 3 goluri, Tucanu şi Rohozneanu - câte 2.

De la Moslavina Kutina s-au remarcat Slukan (9 goluri) şi Caprici (5 goluri). În minutul 47, croatul Kinderman a primit direct cartonaş roşu, pentru un fault extrem de dur asupra unui adversar aflat pe contraatac.

"Noi suntem pe principiul paşilor mărunţi, încercăm să câştigăm fiecare meci şi sperăm că vom face aşa până la finală. Croaţii sunt puternici, o adversară de semifinală, dar avem încredere în forţele noastre, mai ales că noi jucăm bine în deplasare", a declarat, pentru Sport.ro, antrenorul reşiţenilor şi al echipei naţionale, Aihan Omer.

Returul va avea loc în Croaţia, la 16 februarie (ora 20.00). În aceeaşi fază a competiţiei, Poli Timişoara va juca ambele manşe pe teren propriu, la 16 şi 17 februarie, cu islandezii de la Fram Reykjavik.

UCM Reşiţa a câştigat Challenge Cup în sezonul precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici