VIDEO Moment superb la Wimbledon: spectatorii au aplaudat în picioare o cercetătoare de la AstraZeneca

  • Sarah Gilbert a fost prezentă luni pe arena centrală la meciul dintre Novak Djokovic şi englezul Jack Draper, din primul tur.
  • Gilbert este o cercetătoare de la Oxford care a lucrat în echipa de dezvoltare a vaccinului anti-Covid al celor de la AstraZeneca.
  • România le-a avut în concurs, în prima zi, pe Monica Niculescu şi pe Irina Begu.
862 afișări
Imaginea articolului VIDEO Moment superb la Wimbledon: spectatorii au aplaudat în picioare o cercetătoare de la AstraZeneca

Sarah Gilbert, aplaudată de spectatori

A fost zi ploioasă la Wimbledon, luni, la debutul competiţiei pe iarba londoneză, iar meciurile de la cel de-al treilea turneu de tenis de Mare Şlem al anului au fost decalate. Totuşi, organizatorii au reuşit cumva să aducă soarele pe Arena Centrală, punând în scenă un moment emoţionant.

Înainte de începerea meciului dintre sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, şi englezul Jack Draper, un jucător venit din calificări, pe Centralul de la Wimbledon, gloria i-a revenit unei femei necunoscute marelui public.

După ce crainicul a prezentat-o, spectatorii prezenţi în tribune au aplaudat-o în picioare pe Sarah Gilbert, o cercetătoare de la Oxford care a lucrat în echipa de dezvoltare a vaccinului AstraZeneca.

A fost un standing ovation de câteva zeci de secunde pentru Sarah, care a părut emoţionată de căldura cu care a fost tratată. A fost modalitatea prin care britanicii i-au mulţumit specialistei pentru efortul de a opri pandemia. Femeia a stat la meci în loja regală, având statut de invitat special.

Pe teren, meciul n-a avut istoric. Djokovic, proaspăt campion la Roland Garros, s-a impus în patru seturi, scor 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

În prima zi de la Wimbledon, România le-a avut în concurs pe Monica Niculescu şi pe Irina Begu. Venită din calificări, unde a avut de trecut trei tururi istovittoare, Niculescu a cedat la bielorusa Aryna Sabalenka, scor 1-6, 4-6. A fost primul joc al turneului. Niculescu (33 ani, 191 WTA) s-a înclinat după o oră şi 15 minute în faţa numărului patru mondial.

Sabalenka (23 ani), a doua favorită, în absenţa japonezei Naomi Osaka şi a româncei Simona Halep, a dominat meciul cu serviciul său puternic, conducând cu 5-0 în primul set şi 3-0 în al doilea.

Niculescu, care a avut un procentaj modest la primul serviciu (39%), a reuşit totuşi două break-uri în actul secund. Monica Niculescu a comis doar 5 erori neforţate şi a avut 8 winners, în timp ce Sabalenka a încheiat cu 47 de winners şi 30 de erori neprovocate.

Niculescu va primi pentru participare un cec de 48.000 de lire sterline şi 50 de puncte WTA. Sabalenka a câştigat şi primul său meci direct cu Niculescu, în 2018, în primul tur la Shenzhen, cu 6-4, 6-4.

Begu merge mai departe

În schimb, Irina-Camelia Begu s-a calificat în turul secund, după 6-4, 7-5 cu Katie Volynets. Begu (30 ani, 79 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 38 de minute.

Românca a fost condusă în primul set cu 3-1 şi 4-2, dar a reuşit să revină şi să se impună cu 6-4, după patru ghemuri consecutive. Volynets (19 ani, 199 WTA), venită din calificări, a avut 4-0 în actul secund, dar Begu a avut un ''comeback'' spectaculos, concretizat în cinci ghemuri consecutive, iar în cele din urmă câştigat la a cincea minge de meci cu 7-5.

Begu a avut 21 de winners şi 25 de erori neforţate, în timp ce americanca a încheiat cu 9 winners şi 19 erori neprovocate. Irina Begu şi-a asigurat un cec de 75.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA.

În turul secund, Begu o va înfrunta pe câştigătoarea dintre rusoaica Varvara Graceva şi croata Petra Martic, cap de serie numărul 26.

Marţi sunt programate să intre în concurs Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig, precum şi două sportive cu origini româneşti: Bianca Andreescu (Canada) şi Emma Răducanu (Marea Britanie).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici