Viitorul Constanţa cucereşte în premieră Supercupa României după ce a învins cu 1-0 CFR Cluj/ Dan Petrescu: Am jucat cu trofeul pe masă, suntem supăraţi că am pierdut

Viitorul Constanţa a câştigat Supercupa României, după ce s-a impus cu 1-0 în faţa campioanei CFR Cluj. Meciul s-a jucat sâmbătă, la Ploieşti, pe un stadion aproape plin.

321 afișări
Imaginea articolului Viitorul Constanţa cucereşte în premieră Supercupa României după ce a învins cu 1-0 CFR Cluj/ Dan Petrescu: Am jucat cu trofeul pe masă, suntem supăraţi că am pierdut

Viitorul Constanţa cucereşte în premieră Supercupa României după ce a învins cu 1-0 CFR Cluj/ Dan Petrescu: Am jucat cu trofeul pe masă, suntem supăraţi că am pierdut

CFR Cluj a început mult mai bine meciul. A avut cele mai mari ocazii, dar, rând pe rând, Omrani, Costache şi tânărul Itu nu l-au putut învinge pe Tordai, care a scos câteva lovituri foarte grele. Fără şut pe poartă în primele 45 de minute, Viitorul a debutat cu mai multă încredere în repriza secundă. A fost mai ofensivă, iar schimbările lui Gică Hagi, prin introducerile lui Adreas Calcan şi Marius Leca, au adus un plus şi mai mare. Golul a venit pe final, în minutul 86. Andrei Artean a prins un şut bun de la peste 25 de m, pe care Arlauskis nu l-a putut scoate. Astfel, Viitorul Constanţa îşi trece în palmares al treilea trofeu din istorie, după titlul din 2017 şi Cupa României din sezonul trecut.

Echipele de start:
CFR: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Mureşan, Camora – Bordeianu, Djokovic, Itu – Deac, Omrani, Costache
Viitorul: Tordai - Mladen, Ţîru, Iacob, de Nooijer – Houri, Artean, Vînă – Măţan – Iancu, Ganea

Andrei Artean, după Supercupa României: Sunt de un an la Viitorul şi mă bucur că acum am marcat

Andrei Artean a fost omul meciului în Supercupa României, dintre Viitorul şi CFR Cluj. A marcat singurul gol al partidei şi i-a adus lui Gică Hagi singurul trofeu care-i lipsea din palmaresul de antrenor pe plan intern. Mijlocaşul a fost extrem de emoţionat la declaraţii şi a început să plângă.

"Vă spun sincer, a venit George Ganea la mine la începutul meciului şi mi-a zis: simt că dai gol! Şi nea Fane Preda mi-a zis: ‘te rog frumos dă şi tu gol că te aştept de un an!’ Sunt de un an la Viitorul şi mă bucur că acum am reuşit să marchez". Andrei Artean speră ca Viitorul să câştige în continuare trofee, în sezonul care abia a început. ”E ceva de nedescris, pentru asta am muncit zi de zi, încununează efortul nostru, credeţi-mă că nu e uşor, ne dorim trofee, am lacrimi în ochi pentru că nu mi-a fost deloc uşor, dedic totul familiei mele şi mamei mele care mă veghează de sus, iar copilul meu este puterea mea!", a declarat Artean pentru Digi Sport.

Dan Petrescu, după Supercupa României: Am jucat cu trofeul pe masă, suntem supăraţi că am pierdut

Dan Petrescu (51 de ani) a pierdut duelul cu Gică Hagi din Supercupa României. Viitorul şi-a trecut în palmares prima Supercupă a României, scor 1-0 în faţa lui CFR Cluj, prin golul marcat în finalul partidei de Andrei Artean. Antrenorul clujenilor are acum o misiune dificilă, în Kazakhstan.

CFR va juca împotriva celor de la FC Astana în cadrul primului tur preliminar al Ligii Campionilor. ”Bursucul” a tras primele concluzii după partida cu Viitorul: ”Ce să spun? A fost un meci echilibrat. Un trofeu pe masă, primul meci oficial. Suntem supăraţi. I-am simţit în vestiar că nu sunt bine. Noi am avut ocaziile periculoase dar golul l-au marcat ei. Moralul va fi scăzut, rolul meu ca antrenor este să lucrez la psihicul lor, să încerc să-i fac să-şi revină. Am fi vrut, măcar, să mergem la penalty-uri. Egalul îl meritam astăzi. În iulie aveam opt meciuri, acum avem şapte”, a spus Dan Petrescu.

Antrenorul campioanei recunoaşte valoarea celor de la FC Astana, echipă obişnuită cu participarea în grupele competiţiilor europene: ”Va fi o problemă cu jucătorii noi pe care trebuie să-i băgăm în teren, dar trebuie să-i băgăm şi pe ei. Noi pornim cu şansa a doua. În Astana 100% avem şansa a doua, jucăm cu o echipă mult mai bună ca noi.

În ultimii patru ani au fost în grupele Europa League şi Champions League. Acolo nu a câştigat nici Atletico, nici Galatasaray, nici Benfica. Venim după o înfrângere, după un drum lung şi nu ştiu cum pot să inventez ceva ca să fie totul bine. Ei sunt în plin campionat”, a mai punctat ”Bursucul”.

Dacă va reuşi să treacă să treacă de FC Astana, CFR Cluj se va duela cu Maccabi Tel Aviv (Israel).

Ianis Hagi: Puteam să risc o accidentare musculară şi am decis să nu joc în Supercupa României 

Ianis Hagi a recunocut, la finalul Supercupei României, care a fost motivul pentru care nu a fost nici măcar în lotul Viitorului Constanţa. Decarul a decis, împreună cu oamenii din stafful tehnic, că e mai bine să rămână în tribune, pentru a nu risca o accidentare încă din debutul sezonului.

Ianis Hagi a avut parte de un sezon trecut epuizant la echipa de club, dar a participat şi cu naţionala U21 la Campionatul European, cu care a ajuns până în semifinale. ”Normal că mi-aş fi dorit să joc. Chiar le-am spus că vreau să joc, dar după un sezon atât de greu şi încărcat, puteam să risc o accidentare musculară sau putea să se întâmple orice. Sunt fericit că s-a câştigat trofeul. Emoţii am avut de două ori mai mari decât am pe teren”, a declarat Ianis Hagi, citat de Digi Sport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici