Viitorul - Craiova 2-1, în runda a cincea a play-off-ului din Liga I Betano/ Gheorghe Hagi: A fost un meci de nivel european

FC Viitorul s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, contra Craiovei, scor 2-1, în runda a cincea a play-off-ului din Liga I Betano.

482 afișări
Imaginea articolului Viitorul - Craiova 2-1, în runda a cincea a play-off-ului din Liga I Betano/ Gheorghe Hagi: A fost un meci de nivel european

Viitorul - Craiova 2-1, în runda a cincea a play-off-ului din Liga I Betano

Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul: A fost un meci de nivel european

 

Gică Hagi (34 de ani), antrenorul Viitorului, a învins Craiova, 2-1 la Ovidiu, şi s-a apropiat la un punct de oltenii de pe locul al treilea, iar la finalul meciului a avut un discurs în care a atins multe subiecte interesante.

De la duelul tactic cu Mangia, la Rivaldinho şi George Ganea, până la Brazilia şi Ajaxul anilor 1970, "Regele" a vorbit deschis despre filosofia sa.

"A fost un meci foarte frumos, au fost două echipe care joacă frumos, ofensiv, mrereu vrem să avem posesia. Mereu a ieşit un fotbal bun între noi şi ei, dar în ultimul timp am fost mai inspiraţi. A fost un meci de nivel european. Cu Mangia îmi place să joc, pentru că are aceleaşi principii, să contruiască, să domine, să împingă cu lateralii, amândoi folosim un 3-4-3 agresiv. Se joacă mult pe duel, pe tranziţie, dar noi am fost mai inspiraţi. Au fost două echipe frumoase", a declarat Hagi, la Digi Sport, pentru ca mai apoi să dezvăluie că selecţionerul Cosmin Contra, fost antrenor al lui Rivaldinho la Dinamo, l-a felicitat pentru transferul fiului legendarului Rivaldo: "Şi Ganezul (n. red - George Ganea, fiul lui Ionel Ganea) a dat pasă. Se întâmplă ca Hagi şi Rivaldinho să înscrie în 2019. Cosmin Contra m-a felicitat în iarnă când l-am luat pe Rivaldinho, la el problema e doar fizică. E un fotbalist foarte bun. E o plăcere că l-am primit pe Rivaldo, mă bucur că a venit din America, ne-a motivat. S-a mişcat, e la fel ca Popescu, arată mai bine decât mine. E un jucător fenomenal şi a fost foarte serios. E un fotbalist mare. Să vină la Constanţa e un lucru mare. Jucătorii erau emoţionaţi, inclusiv eu am fost. Dar pentru ei, cei tineri, e bine".

Ajax şi Brazilia, modelele "Regelui"

Pentru Hagi, filosofia Viitorului izvoreşte din anii 1970, când fotbalul ofensiv jucat de Ajax, Olanda şi Brazilia l-a inspirat pe cel mai mare fotbalist al României să pună pe picioare un proiect nemaiîntâlnit în fotbalul românesc: "Am vorbit cu Rivaldo aseară, am mâncat împreună şi am zis că am plecat la drum cu proiectul lui Ajax. Pentru mine, fotbalul total e Ajaxul din 1970-1974, Olanda din 1974. Apoi e Brazilia din 1970 şi Brazilia din 1982, cu un nouar şi patru decari pe teren. Îmi place să folosesc jucători ofensivi, folosim decari pentru a avea creativitate şi a şti să joci între linii. Rar jucăm pe sus! Brazilia m-a inspirat, am văzut naţionala lor care avea patru fundaşi, un închizător şi patru decari în spatele lui Pele. Aşa mi-am făcut o idee despre fotbal, mie îmi place ca fundaşii mei să fie al 13-lea jucător. Acum am găsit şi atacanţii care atacă spaţiul. Ne lipsea un nouar, după ce l-am avut pe Ţucudean. Acum am găsit, îi avem pe Rivaldinho şi Ganea nouari care să marcheze goluri", a explicat managerul tehnic al Viitorului.

Viitorul - Craiova 2-1

 

Cristi Bărbuţ a deschis scorul în minutul nouă pentru Craiova. Atacantul oltenilor a primit un balon de la Fortes şi l-a învins pe Cojocaru, însă reluările au demonstrat că Bărbuţ se afla în offside.

Viitorul a restabilit egalitatea în minutul 43. Ianis Hagi a şutat imparabil, de la aproximativ 25 de metri în vinclul porţii apărate de Pigliacelli. Echipa lui Gică Hagi a obţinut toate cele trei puncte graţie lui Rivaldinho, în minutul 57. Brazilianul a primit un balon în careu de la George Ganea şi a înscris chiar sub privirile tatălui său, Rivaldo, care s-a aflat la tribuna oficială a arenei din Ovidiu.

S-a terminat 2-1 pentru Viitorul, iar constănţenii rămân pe locul patru, cu 29 de puncte, la doar o lungime de ultima treaptă a podiumului, ocupată chiar de Craiova. În următoarea rundă din play-off, Viitorul va primi vizita celor de la FCSB, în timp ce Craiova se va deplasa la Giurgiu, pentru duelul cu Astra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici