Villas-Boas, o greşeală de 50 de milioane de lire sterline a clubului Chelsea

Clubul Chelsea Londra a făcut o greşeală care a ajuns să îl coste 50 de milioane de lire sterline angajându-l pe tehnicianul Andre-Villas Boas, anul trecut, antrenor demis duminică, informează cotidianul The Sun.

243 afișări
Imaginea articolului Villas-Boas, o greşeală de 50 de milioane de lire sterline a clubului Chelsea

Villas-Boas, o greşeală de 50 de milioane de lire sterline a clubului Chelsea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, cele opt luni în care Villas-Boas s-a aflat la conducerea tehnică a echipei londoneze au fost dezastruoase. "Antrenorul portughez este o dezamăgire mai costisitoare decât atacantul Fernando Torres, într-un moment în care clul caută al optulea tehnician în opt ani", menţionează jurnalul englez.

Patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, a plătit în iunie 2011 o compensaţie 13,3 milioane de lire sterline pentru a obţine rezilierea contractului lui Villas-Boas cu FC Porto. Abramovici a mai plătit peste 10 milioane de lire sterline fostului antrenor Carlo Ancelotti şi stafului acestuia.

Andre Villas-Boas a rămas la Chelsea 36 de săptămâni din cei trei ani ai contractului ce prevedea un salariu săptămânal de 90.000 de lire sterline, primind 3,5 milioane de lire sterline pentru 40 de meciuri. Abramovici va trebui să mai plătească 11 milioane de lire sterline "pentru a scăpa de portughez".

"Dacă adăugăm preţul aducerii altul antrenor superstar, costul total al lui Villas-Boas va depăşi cele 50 de milioane de lire sterline cheltuite pentru aducerea lui Torres", menţionează The Sun.

Tehnicianul Andre Villas-Boas a fost demis de la echipa Chelsea, a anunţat, duminică, clubul londonez, pe site-ul oficial. Villas-Boas fusese numit antrenor la Chelsea la începutul sezonului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici