„Vine" - Presa madrilenă este în extaz cu privire la transferul lui Kylian Mbappé la Real Madrid

  • A sosit momentul ca Kylian Mbappé să plece.
  • După şapte sezoane petrecute la PSG, unde contractul său este la final, francezul le-a transmis directorilor săi că îşi face bagajele în vară.
  • Presa pro-Real Madrid anunţă încântată venirea sa la Galactici.
  • Vestea nu bucură pe toată lumea în Spania.
187 afișări
Imaginea articolului „Vine" - Presa madrilenă este în extaz cu privire la transferul lui Kylian Mbappé la Real Madrid

Presa madrilenă este în extaz cu privire la transferul lui Kylian Mbappé la Real Madrid. Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

După ani de speranţe şi nenumărate articole pe tema transferului francezului la Madrid, presa spaniolă, mai exact cea madrilenă, este în pragul extazului. Ajuns la final de contract cu PSG, Kylian Mbappé l-a informat pe preşedintele Nasser Al-Khelaïfi că va părăsi clubul parizian la finalul sezonului, după cum au relatat L'Équipe şi RMC Sport.

Se zvoneşte că se va îndrepta spre Real Madrid, clubul la care a visat să ajungă în copilărie. Căpitanul Franţei are un acord verbal, dar încă nu contractual, cu Los Merengues. În ciuda acestui fapt, presa madrilenă îl aşteaptă deja cu sufletul la gură de partea cealaltă a Pirineilor.

„Pleacă şi vine", titrează Marca, notând plecarea sa de la PSG şi sosirea sa planificată în capitala Spaniei. „Real Madrid aştepta ca Mbappé să facă primul pas. Şi l-a făcut", scrie cu entuziasm cotidianul pro-Madrid, referindu-se la „cel mai lung transfer din lume".

„Starul francez a trebuit să-şi facă publică dorinţa de a părăsi PSG înainte ca Florentino (Pérez, preşedintele madrilenilor) să se apuce de treabă şi Real Madrid să poată să-l recruteze", scrie ziarul.

Conform AS, pe a cărui primă pagină apare Kylian Mbappé barat cu menţiunea „Adio Paris", „este sfârşitul uneia dintre telenovelele din ultimii cinci ani, din acest secol, poate chiar din istoria fotbalului".

„În cele din urmă, dorinţa starului de a intra în istorie a fost mai puternică, iar acest lucru trece pe la Real Madrid. Totul indică faptul că Mbappé va juca pentru Real încă din vara anului viitor", afirmă celălalt cotidian pro-Madrid. Contul X (ex-Twitter) al ziarului şi-a permis chiar să posteze o fotografie cu tricoul merengue, inscripţionat cu numele campionului mondial din 2018.

În alte părţi ale Spaniei, acoperirea foarte probabilei sosiri a francezului nu este la fel de exhaustivă. În special în Catalonia, unde cele două cotidiene pro-Barça, duşmani declaraţi ai Real Madrid, trec ştirea în plan secund.

De exemplu, Mundo Deportivo, care are pe prima pagină un articol despre succesorul lui Xavi pe banca Barcelonei, dedică doar o pagină plecării lui Kylian Mbappé de la PSG. În ceea ce priveşte publicaţia Sport, aceasta o evidenţiază pe Alexia Putellas, de două ori câştigătoare a Balonului de Aur, şi nu viitoarea achiziţie a lui Real Madrid. Dovadă că sosirea lui Mbappe pe Bernabeu nu este o veste bună pentru toată lumea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici