Vineri se decide ultimul semifinalist de la ATP Finals cu Alcaraz şi Zverev în luptă indirectă

Ultima zi a meciurilor din grupe la ATP Finals va stabili cine se alătură lui Daniil Medvedev şi va ieşi din Grupa Roşie. Rusul, deja calificat în semifinalele la Torino, cu un bilanţ de două victorii, îl întâlneşte pe Carlos Alcaraz, înainte ca Zverev să-l înfrunte pe Rublev, în sesiunea de seară.

297 afișări
Imaginea articolului Vineri se decide ultimul semifinalist de la ATP Finals cu Alcaraz şi Zverev în luptă indirectă

Vineri se decide ultimul semifinalist de la ATP Finals cu Alcaraz şi Zverev în luptă indirectă

Carlos Alcaraz vs Daniil Medvedev

În condiţiile în care Alcaraz îşi poate asigura locul în semifinale cu o victorie, Zverev a afirmat că îl va încuraja pe Medvedev, în speranţa că şansele sale de calificare vor fi la îndemâna lui când va intra pe teren.

Alcaraz a obţinut prima sa victorie din carieră la ATP Finals, învingându-l miercuri pe Andrey Rublev, contabilizând o victorie şi o înfrângere la debutul său la Torino. Împreună cu victoria în două seturi a lui Medvedev împotriva lui Zverev, face ca soarta spaniolului să fie în mâinile sale.

Dacă Alcaraz îşi poate răzbuna vineri înfrângerea suferită în semifinala US Open în faţa lui Medvedev, jucătorul de 20 de ani se va alătura celui de-al treilea favorit în tururile eliminatorii.

"Va trebui să abordez diferit", a spus Alcaraz pentru atptour.com despre mentalitatea şi tactica sa, făcând referire la întâlnirea lor de la New York.

"Medvedev este unul dintre cei mai buni jucători din lume... Trebuie să joci foarte bine din punct de vedere tactic, să fii răbdător şi agresiv în acelaşi timp. Este foarte dificil să îl învingi. Trebuie să aştepţi oportunitatea, dar să alergi şi să fii calm, să bagi cinci sau şase lovituri pe punct până când apare şansa, fiind totodată conştient că de multe ori aceasta nu va veni".

Alcaraz l-a învins pe Medvedev de două ori în acest sezon, în finala de la Indian Wells şi în semifinalele de la Wimbledon, dar palmaresul lor în meciurile directe este de 2-2.

"Voi încerca să fac tot ce pot pentru a juca împotriva lui Carlos", a declarat Medvedev, care va juca pentru puncte importante în clasamentul ATP şi pentru premii în bani. "În momentul în care te relaxezi şi îţi spui: "Poate că în acest meci pot merge mai uşor", poţi pierde tot ritmul. Aşa este tenisul".

"Aici [pe terenul rapid], există o oportunitate", a spus Medvedev. "Poţi servi aşi împotriva lui, aşa cum a făcut Sascha. Aşa că trebuie să joc rapid. Trebuie să fac lovituri câştigătoare înainte ca el să o facă".


Andrey Rublev vs. Alexander Zverev

Alexander Zverev a câştigat ATP Finals de două ori, în 2018 şi 2021. În ambele ocazii, el a pierdut meciul din turul al doilea înainte de a reveni pentru a cuceri titlul.

"Evident, asta îmi dă speranţe", a declarat germanul, care intră în meciul de vineri cu scorul de 1-1. Dar speranţele sale se bazează, de asemenea, pe capacitatea lui Medvedev de a-l învinge pe Alcaraz, iar Zverev a spus că va fi "fanul nr. 1" al celui de-al treilea favorit vineri.

"Este frustrant pentru că, într-un fel, cred că tenisul pe care l-am jucat merita mai mult decât să pierd în două seturi", a declarat el după cea de-a şasea întâlnire directă a sezonului dintre cei doi.

Rublev a trecut, de asemenea, printr-o campanie frustrantă, după semifinala de anul trecut de la Torino. Dar, al cincilea favorit are asigurată cea mai bună poziţie în clasamentul ATP din carieră, locul 5 mondial şi are şansa de a-şi încheia sezonul într-o notă pozitivă împotriva lui Zverev.

Germanul conduce cu 5-3 în seria meciurilor directe, Rdar ublev a câştigat ultimele trei întâlniri dintre ei, toate în acest sezon, la Dubai, Bastad şi Viena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici