Vinicius, în lacrimi, a spus că insultele rasiste din Spania îi răpesc bucuria de a juca fotbal

Brazilianul Vinicius Jr, de la Real Madrid, a izbucnit în lacrimi, luni, în timpul unei conferinţe de presă, şi a declarat că luptă să rămână motivat şi să se bucure de fotbal pe fondul insultelor rasiste de care are parte în Spania.

814 afișări
Imaginea articolului Vinicius, în lacrimi, a spus că insultele rasiste din Spania îi răpesc bucuria de a juca fotbal

Vinicius, în lacrimi, a spus că insultele rasiste din Spania îi răpesc bucuria de a juca fotbal

În timpul unei conferinţe de presă, înainte de meciul amical al Braziliei împotriva Spaniei, care se va disputa marţi, jucătorul lui Real Madrid a declarat că este frustrat din cauză că unii spectatori continuă să-i adreseze insulte rasiste. În sezonul trecut au existat 10 astfel de episoade împotriva jucătorului de 23 de ani înregistrate în LaLiga, notează Reuters.

"Vreau doar să joc fotbal, dar e greu să merg mai departe. Simt din ce în ce mai puţin chef să joc, din cauza abuzurilor rasiste", a declarat Vinicius lîn conferinţa de presă, pe alocuri chinuindu-se să vorbească printre lacrimi.

Totuşi, Vinicius nu vrea să renunţe. "Nu mi-a trecut prin minte să plec din Spania, pentru că dacă plec din Spania le dau rasiştilor exact ceea ce îşi doresc. Sunt un jucător îndrăzneţ, joc pentru Real Madrid şi câştigăm multe titluri, iar asta nu le convine multora", a spus Vinicius.

Brazilia va înfrunta marţi Spania, pe Santiago Bernabeu, într-un meci amical în cadrul unei campanii împotriva rasismului.

În luna mai a anului trecut, meciul din LaLiga al echipei Real Madrid de pe stadionul Mestalla din Valencia a fost întrerupt timp de 10 minute după ce Vinicius a fost insultat de o parte a publicului. Vinicius a arătat cu degetul fanii care îl insultau înainte de a fi implicat într-o altercaţie cu jucătorii Valenciei care a dus la eliminarea sa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici