Violenţele din Columbia afectează şi fotbalul. Ţara pierde organizarea Copei America din acest an

Copa America 2021 la fotbal masculin nu va mai avea jocuri desfăşurate în Columbia, după ce Confederaţia de Fotbal din America de Sud (CONMEBOL) a decis joi să mute meciurile ce urmau a fi găzduite în ţara co-organizatoare, după un val de tulburări civile ce au loc în statul sud-american.

397 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Columbia afectează şi fotbalul. Ţara pierde organizarea Copei America din acest an

Violenţele din Columbia afectează şi fotbalul. Ţara pierde organizarea Copei America din acest an

Turneul din 2021, amânat un an, din 2020, din cauza pandemiei, urma să fie găzduit de două ţări, pentru prima dată în cei 105 ani de istorie, cu meciuri jucate în Columbia şi Argentina.

„CONMEBOL garantează organizarea Copa America 2021 şi în zilele următoare va informa despre relocarea acelor jocuri care urmau să aibă loc în Columbia”, a declarat organizaţia într-un comunicat.

CONMEBOL a respins solicitarea Columbiei de a muta turneul la sfârşitul anului.

Argentina, la începutul acestei săptămâni, s-a oferit să găzduiască întregul turneu, pe fondul protestelor anti-guvernamentale din Columbia, în urma cărora au fost ucise cel puţin 15 persoane.

La turneu vor fi prezente toate cele 10 naţiuni sud-americane şi iniţial era planificat ca primul meci să debuteze la Buenos Aires, pe 13 iunie, şi să culmineze cu finala din oraşul columbian Barranquilla, pe 11 iulie.

Iniţial turneul era programat să aibă la start 12 echipe, dar Qatar şi Australia, invitate, s-au retras după amânarea de anul trecut.

Modelul de co-găzduire s-a bazat pe criterii geografice, având un grup nordic, alcătuit din Columbia, Ecuador, Brazilia, Peru şi Venezuela şi un grup sudic care să cuprind Argentina, Bolivia, Chile, Paraguay şi Uruguay.

Cele cinci echipe din grupa nordică aşteaptă acum ca forul continental să comunice locul desfăşurării meciurilor lor.

Deşi CONMEBOL nu a dat nicio indicaţie despre locul în care ar putea muta jocurile, Chile, ţara sud-americană cu cea mai ridicată rate de vaccinare, ar putea fi o posibilitate.

Paraguay ar putea fi o altă variantă, CONMEBOL, cu sediul în această ţară, mutând acolo mai multe jocuri intercontinentale din Columbia, la începutul acestei luni, fiind posibil ca şi acum să solicite ajutor autorităţilor de acolo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici