Viorel Hizo: Sunt încrezător că băieţii mei pot face un meci mare

Antrenorul Viorel Hizo a declarat, miercuri, la Piatra Neamţ, că este convins de faptul că jucătorii care vor intra pe teren la meciul cu Sparta Praga, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, vor "face un meci mare", în ciuda faptului că din lot lipsesc mai mulţi fotbalişti importanţi.

63 afișări
Imaginea articolului Viorel Hizo: Sunt încrezător că băieţii mei pot face un meci mare

Viorel Hizo: Sunt încrezător că băieţii mei pot face un meci mare (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Am încredere că cei care vor intra pe teren vor da randament sută la sută în faţa adversarilor. Sunt încrezător că băieţii mei pot face un meci mare şi că pot obţine rezultatul dorit de noi. Nu pot garanta rezultatul pozitiv, pe care-l aşteptăm cu toţii, dar de un lucru lumea trebuie să fie convinsă: am pregătit foarte bine echipa pentru acest joc. Iar aceşti copii trebuie felicitaţi pentru cum s-au antrenat. În rest, dorinţă foarte mare pentru ca băieţii mei să joace în grupele Europa League este din plin", a spus Viorel Hizo, într-o conferinţă de presă.

Hizo îl consideră pe Libor Sionko drept principalul pericol în tabăra adversarilor. "E jucătorul lor numărul unul. Cei de la Sparta Praga sunt fotbalişti care ştiu să joace aceste partide decisive de calificare. Doar fundaşii laterali sunt mai micuţi de statură, în rest domină duelurile aeriene prin fizicul lor. Când ajungi să dai peste jucători de milioane de euro, trebuie să te aştepţi la orice", a precizat Hizo.

Viorel Hizo s-a arătat mulţumit de faptul că meciul va avea loc la Piatra Neamţ. "Să dea Dumnezeu ca oraşul Piatra Neamţ să mai poată organiza astfel de evenimente importante. Ar fi o propagandă excelentă şi pentru copii. Cu cele şapte-opt acţiuni oficiale internaţionale găzduite aici, Stadionul Ceahlăul se află deja pe harta competiţiilor internaţionale de prestigiu. Este un aspect foarte important pentru oraş. În plus, lumea de aici trebuie să ştie că o asemenea bază n-a fost construită doar pentru meciurile de campionat", a declarat tehnicianul formaţiei FC Vaslui.

Tehnicianul Vasluiului crede în calificarea tuturor celor cinci echipe româneşti participante în actuala campanie a cupelor europene: "A venit un tren, în faţa noastră şi a jucătorilor. Depinde de ei dacă vor să urce sau cât de repede vor coborî la prima staţie ori la următoarele. Dacă vor arăta o atitudine bună, vor rămâne mult timp în acest tren european. Sparta Praga şi Austria Viena prezintă şi cel mai bun palmares la momentul de faţă. An de an joacă în cupele europene, plus că s-au clasat pe locuri fruntaşe în campionatele interne. Sparta Praga are un nume în fotbalul european, a devenit un brand. Ca dificultate, ar urma ŢSKA Sofia şi apoi celelalte adversare ale formaţiilor noastre. Dar cred în calificarea tuturor echipelor româneşti în faza superioară a din Europa League".

Partida FC Vaslui - Sparta Praga, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, va avea loc joi, de la ora 19.00, la Piatra Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici