Viorel Păunescu: Este exagerată condamnarea lui Piţurcă

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi fost preşedinte al FC Steaua, Viorel Păunescu, a declarat, marţi, la finalul partidei România - Trinidad-Tobago, scor 4-0, că decizia ÎCCJ de condamnare a lui Victor Piţurcă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Valiza" este exagerată.

202 afișări
Imaginea articolului Viorel Păunescu: Este exagerată condamnarea lui Piţurcă

Viorel Păunescu: Este exagerată condamnarea lui Piţurcă (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"E supărat pentru condamnare, dar nu afectează cu nimic. Are o condamnare legată de sport? Câţi oameni, deputaţi, miniştri nu au condamnări. El are o sancţiune pentru că nu a fost atent. Poate şi eu dacă eram în locul lui făceam la fel. Oamenii care greşesc o dată se reabilitează. De semnătura pe care a dat-o, eu zic că e exagerată condamnarea, mai ales că acel contract a căzut", a spus Păunescu.

Viorel Păunescu consideră că se dă o atenţie prea mare fotbalului de către organele de anchetă. "Cred că e o atenţie cam mare dată fotbalului, în loc să se dea altora. Nu cred că fotbalul reprezintă o gaură atât de mare", a completat Păunescu.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals.

Tot în cazul lui Becali, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, aflată în prezent sub sechestru la BCR Unirii.

Toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Valiza" au primit pedepse cu suspendare: Victor Piţurcă - un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino - câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte - doi ani cu suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici