Virgil Stănescu a părăsit Steaua Bucureşti pentru BC Mureş

Baschetbalistul Virgil Stănescu, fostul căpitan al naţionalei şi al formaţiei Steaua Bucureşti, a semnat un contract valabil pentru sezonul următor cu BC Mureş.

115 afișări
Imaginea articolului Virgil Stănescu a părăsit Steaua Bucureşti pentru BC Mureş

Virgil Stănescu a părăsit Steaua Bucureşti pentru BC Mureş (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Pivotul Virgil Stănescu (34 de ani, 2.08 metri, 122 kg) va evolua pentru prima dată în carieră la o echipă din afara Capitalei. De-a lungul carierei, fostul căpitan al naţionalei României a jucat în Divizia A, doar la echipe din Bucureşti (Soced, Dinamo şi Steaua), în timp ce la nivel internaţional a evoluat la cluburi din Belgia, Germania, Turcia, Rusia şi Italia.

Noua sa echipă, BC Mureş, îl va prezenta oficial săptămâna viitoare, conducerea anunţând vineri că, după parafarea înţelegerii cu Virgil Stănescu a renunţat la prelungirea contractului cu Aleksandar Mladenovici.

În sezonul trecut, Stănescu a fost unul din jucătorii de bază ai formaţiei Steaua Bucureşti, încheind cu un bilanţ de 14,3 puncte, 6,3 recuperări şi 1,9 pase decisive pe meci.

Conducerea formaţiei BC Mureş a prelungit până în prezent contractele jucătorilor Jason Forte, JuJuan Cooley, Flavius Lăpuşte şi Liviu Dumitru, transferâdu-l şi pe Radu Paliciuc, de la CSU Braşov.

BC Mureş a decis să nu înscrie echipa în cupele europene, având trasat drept obiectiv în sezonul viitor jucarea finalei în Divizia A.

În sezonul 2010-2011, BC Mureş a încheiat pe locul cinci în campionat, pe locul patru în Cupa României, iar în Liga Balcanică nu a trecut de faza grupelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici