Virgin Group ar putea achiziţiona Honda Racing F1

Grupul Virgin, deţinut de miliardarul britanic Richard Branson, ar fi interesat să preia echipa de Formula 1 Honda, aflată în căutarea unui investitor după ce constructorul japonez de automobile şi-a anunţat retragerea din Marele Circ, informează www.grandprix.com.

26 afișări
Imaginea articolului Virgin Group ar putea achiziţiona Honda Racing F1

Virgin Group ar putea achiziţiona Honda Racing F1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Virgin Group activează în domenii precum turism, transporturi, divertisment şi lifestyle. Printre cele mai cunoscute companii ale grupului se numără Virgin Atlantic (transport aerian), Virgin Mobile (telecomunicaţii), Virgin Media (televiziune prin cablu, internet). Branson a lansat, în 2004, Virgin Galactic, o companie ce îşi propune să iniţieze zboruri spaţiale în scopuri turistice.

În 2007, a luat fiinţă Virgin Fuel, care are drept activitate descoperirea unor combustibili ecologici, iar Formula 1 ar putea fi o modalitate potrivită de a promova această iniţiativă.

Branson, 58 de ani, are o avere estimată la circa 4,4 miliarde de dolari. El a mai avut câteva încercări de a se apropia de sporturile cu motor. În 1997, omul de afaceri a afirmat că va înfiinţa un Mare Premiu britanic, dacă se va concura fără reclame la ţigări, iar în 2002, una dintre companiile sale, Virgin Mobile, a sponsorizat echipa de Formula 1 a lui Eddie Jordan.

Potrivit grandprix.com, Branson l-ar putea implica în această afacere pe Adrian Reynard, cofondator al Virgin Galactic şi fost acţionar la BAR, echipă care a devenit, în 2005, Honda Racing F1. Se pare că Reynard deţine încă terenul pe care se află fabrica echipei Honda şi una dintre clădirile acesteia.

Honda, al doilea constructor japonez de automobile, şi-a anunţat, la începutul lunii decembrie 2008, retragerea din Formula 1, din cauza crizei economice mondiale. Oficialii niponi au precizat că echipa este de vânzare, dar va fi desfiinţată în cazul în care nu va fi găsit un investitor.

Până în prezent, presa internaţională a lansat mai multe variante de preluare a echipei Honda, printre cei interesaţi numărându-se miliardarul mexican Carlos Slim şi David Richards, fost manager al echipelor Benetton şi BAR.

Ultima variantă vehiculată de mass-media era cea potrivit căreia echipa ar fi urmat să fie salvată de doi dintre actualii ei oficiali, preşedintele executiv Nick Fry şi managerul Ross Brown, însă aceştia au precizat că nu au puterea financiară să acopere cheltuielile team-ului din Brackley.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici