Vitinha, omul meciului pentru PSG în victoria cu 2-0 pe teren propriu cu Borussia Dortmund

Kylian Mbappe a fost din nou în formă la debutul lui Paris St Germain, marţi seara pe Parc de Princes, în campania din Liga Campionilor, unde a obţinut o victorie muncită pe teren propriu, cu 2-0, în faţa Borussiei Dortmund.

147 afișări
Imaginea articolului Vitinha, omul meciului pentru PSG în victoria cu 2-0 pe teren propriu cu Borussia Dortmund

Vitinha, omul meciului pentru PSG în victoria cu 2-0 pe teren propriu cu Borussia Dortmund

Mbappe a deschis scorul din penalty în repriza a doua, iar Achraf Hakimi a dublat scorul cu un gol frumos, contribuind la victoria lui PSG pe Parc des Princes.

A fost doar a treia victorie în şase meciuri oficiale în acest sezon pentru campionii Ligue 1, victorie venită după prima înfrângere a sezonului, din weekend.

PSG este liderul Grupei F cu trei puncte, cu două în faţa lui AC Milan şi Newcastle United, care au remizat 0-0 mai devreme marţi.

"A fost important să începem această campanie cu o victorie", a declarat Vitinha, declarat omul meciului.

Enrique a adăugat: "Ce mi-a plăcut cel mai mult? Am fost consecvenţi. A fost clar că toţi am fost cu gazul la maxim pe tot parcursul meciului. Am fost mai buni pe parcursul întregului meci. Cel mai important a fost să atacăm şi să ne creăm ocazii. Am câştigat meciul datorită posesiei noastre".

PSG a fost rareori în pericol, dominând jocul la mijlocul terenului, joc ce a dat roade după ce Mbappe a transformat cu sânge rece lovitura de pedeapsă la patru minute după rvenirea de la vestiare.

Dortmund a avut prima ocazie clară când şutul lui Donyell Malen a fost reţinut cu uşurinţă de Gianluigi Donnarumma.

PSG a ripostat cinci minute mai târziu, când Vitinha, care a dominat mijlocul terenului în prima repriză, a lovit lemnul cu un şut frumos din afara suprafeţei.

Nu a existat prea multă strălucire din partea echipei locale, dar PSG a fost rareori în pericol datorită dominaţiei lor în mijlocul terenului înainte ca totul să pară să se lege după ce Mbappe şi-a îngropat cu sânge rece lovitura de pedeapsă patru minute în a doua repriză.

Dortmund a avut prima ocazie clară când Donyell Malen a găsit spaţiu în zona PSG, dar şutul său a fost salvat cu uşurinţă de Gianluigi Donnarumma.

PSG a ripostat cinci minute mai târziu, când Vitinha, care a condus mijlocul terenului în prima repriză, a nimerit bara cu un şut frumos din afara careului.

Portughezul a mai avut o ocazie după o jumătate de oră, dar încercarea sa a fost deviată şi a trecut peste bară.

Mbappe a transformat penaltiul din minutul 49 pentru a oferi lui PSG un avantaj meritat, marcând al 11-lea său gol în ultimele sale nouă apariţii în Liga Campionilor.

Hakimi a dublat avantajul în minutul 58, cu o execuţie cu exteriorul, după ce a fost servit în careu de Vitinha.

PSG a controlat apoi ultimele 30 de minute şi a terminat fără să primească gol, în timp ce Borussia nu a reuşit să ameninţe serios poarta italianului de la campioana Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici