Vladimir Koev a câştigat a etapa a doua din Turul Ciclist al României

Bulgarul Vladimir Koev, de la echipa Hemus 1986 - Vivelo, a câştigat, luni, cea de-a doua etapă de la Turul Ciclist al României, desfăşurată pe distanţa a 175 de kilometri, pe traseul Târgu Mureş - Reghin - Bistriţa - Vatra Dornei.

12 afișări
Imaginea articolului Vladimir Koev a câştigat a etapa a doua din Turul Ciclist al României

Vladimir Koev a câştigat a etapa a doua din Turul Ciclist al României (Imagine: Sebastian Sascău/Mediafax Foto)

Vladimir Koev a terminat cursa în 4 ore, 11 minute şi 30 de secunde, având un avans de 4 minute şi 48 de secunde faţă de primii urmăritori şi de aproape 9 minute faţă de pluton.

Locul secund a fost ocupat de grecul Ioannis Tamouridis, de la SC Tablewere, în vreme ce italianul Alessandro De Marchi (de la echipa Cycling Team Friuli) a sosit al treilea.

Cea de-a treia zi din Turul Ciclist al României a fost mult mai animată decât zilele precedente, având două sprinturi şi trei căţărări. De asemenea, atât la startul din Târgu Mureş, cât şi la sosirea din Vatra Dornei, au asistat câteva sute de spectatori care i-au încurajat pe ciclişti.

Primul sprint al cursei, care a avut loc la Reghin, după 30 de kilometri, a fost câştigat de cehul Jiri Jezek, de la echipa Tuşnad Ciclyng Team. Prima căţărare, care a avut loc în localitatea Teaca, la kilometrul 56 al cursei, a fost adjudecată de un alt rutier de la Tuşnad Cycling Team, ungurul Balint Szeghalmi. Echipa din România s-a dovedit foarte combativă pe parcursul acestei etape, a cucerit şi cea de-a doua căţărare, de la Sărăţel (kilometrul 79), prin italianul Bruno Rizzi. A urmat sprintul de la Bistriţa, la kilometrul 91, câştigat de un alt italian, Alessandro De Marchi, de la echipa Cycling Team Friuli. Căţărarea de categoria A, cel mai aşteptat moment al cursei, care avea ca punct final Pasul Tihuţa, la o altitudine de 1.201 metri, cel mai înalt punct prin care a trecut Turul Ciclist al României în acest an, a fost câştigată de bulgarul Vladimir Koev.

Cea de-a doua etapă a consemnat şi primele două abandonuri ale competiţiei, al bulgarului Stanimir Cholakov (SK Dobrich 1905) şi al moldoveanului Denis Bazeliuc (Olimpic Team Autoconstruct Câmpulung).

Viteza medie cu care s-a rulat în etapa a doua a Turului Ciclist al României a fost de 43 km/h.

Pentru etapa a treia, tricourile distincte vor fi purtate astfel:

Tricoul galben - Vladimir Koev (Hemus 1986 - Vivelo, din Bulgaria);

Tricoul verde - Alessandro De Marchi (Cycling Team Friuli, Italia);

Tricoul roşu - Piergiacomo Marcolina (Cycling Team Friuli, din Italia);

Tricoul alb - Bruno Rizzi (Tuşnad Cycling Team, din România);

Tricoul albastru - Zoltan Sipoş (România Under 23).

Cea de-a treia etapă se va disputa marţi, cu începere de la ora 13.00, pe traseul Vatra Dornei - Câmpulung -Gura Humorului - Fălticeni - Suceava, pe o distanţă de 137 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici