Vladimir Putin: Descalificarea Rusiei de la Jocurile Paralimpice întrece limitele moralităţii

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, joi, decizia luată de Comitetul Internaţional Paralimpic prin care a eliminat Rusia de la Jocurile Paralimpice de vară de la Rio de Janeiro, programate în perioada 7-18 septembrie.

901 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Descalificarea Rusiei de la Jocurile Paralimpice întrece limitele moralităţii

Vladimir Putin: Descalificarea Rusiei de la Jocurile Paralimpice întrece limitele moralităţii (Imagine: Hepta)

"Decizia de a-i descalifica pe sportivii noştri întrece limitele legii, moralităţii şi umanităţii", a afirmat Putin, citat de The Telegraph, la o ceremonie dedicată sportivilor ruşi care au fost prezenţi la Jocurile Olimpice de la Rio. Preşedintele rus mai crede că decizia luată împotriva Rusiei este una "cinică" şi că hotărârea respectivă este "umilitoare chiar şi pentru cei care au luat-o".

În cadrul ceremoniei de la Kremlin, Putin i-a felicitat pe sportivii ruşi care au participat la Jocurile Olimpice. Delegaţia rusă a fost a patra în clasamentul pe medalii, cu un total de 56: 19 de aur, 18 de argint şi 19 de bronz.

"Aţi trecut cu onoare peste o decizie grea", le-a spus Putin sportivilor ruşi. "Ştim cu toţii cât de dificil a fost pentru sportivii noştri la Rio. Înaintea competiţiei, echipa a fost micşorată semnificativ şi a fost privată de şansa de a îşi demonstra calităţile la sporturile la care este considerată în mod tradiţional una dintre favorite. Dar Rusia a făcut faţă situaţiei şi a concurat ca o echipă unită", a conchis Putin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici