Vlădoiu a renunţat la conducerea tehnică a echipei FC Argeş

Fostul atacant Jean Vlădoiu a renunţat luni la conducerea tehnică a divizionarei secunde FC Argeş, după aproximativ două săptămâni de la instalarea în funcţie, în locul său fiind numit tehnicianul Mihai Zamfir.

28 afișări
Imaginea articolului Vlădoiu a renunţat la conducerea tehnică a echipei FC Argeş

Vlădoiu a renunţat la conducerea tehnică a echipei FC Argeş (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

El a explicat că fără bani pentru salariile sau masa fotbaliştilor nu putea să facă performanţă nici măcar la nivelul Ligii a II-a.

"Îmi pare foarte rău, dar nu puteam să pregătesc o echipă numai cu jucători foarte tineri cărora nu le puteam oferi nimic în afara unui salariu de 700 de lei. Fără un cantonament, fără masă după antrenamente, fără un buget la echipă, nu se poate face performanţă, fie şi Liga a II-a. I-am lăsat locul lui Mihai Zamfir. Nu are obiectiv, dar poate o reuşi el să facă imposibilul. Eu sunt mai ambiţios şi doream mai mult, nu doar atât. Şi singur nu puteam să reuşesc", a spus tehnicianul.

Încercarea lui Vlădoiu de a atrage investitori lângă echipă s-a încheiat cu un eşec, deoarece oamenii de afaceri se speriau când auzeau numele actualului proprietar, Cornel Penescu.

"Am discutat cu mai mulţi investitori care să ajute echipa în aceste momente grele, dar când auzeau de Cornel Penescu parcă erau speriaţi şi se retrăgeau. Nimeni nu voia să audă de el... Cu 5-6 jucători cu experienţă puteam spera că vom supravieţui măcar până la iarnă, atunci când, probabil, lucrurile se vor mai îmbunătăţi, însă nimeni nu-i poate obliga să rămână şi să joace pe nimic", a adăugat Vlădoiu.

Fostul jucător al formaţiei piteştene a explicat că a găsit jucători liberi de contract dispuşi să vină la FC Argeş, dar nu le-a putut îndeplini solicitările financiare.

"M-au sunat zilele tecute foarte mulţi jucători liberi de contract, cu experienţă în Liga I, care cereau 1.000 - 1.500 de euro pe lună, dar nici banii ăştia nu le puteam oferi. Mircea Rednic ar fi adus mai mulţi jucători care cereau doar salarii de Liga a II-a, dar nu le-am putut da nici măcar atât. Adrian Mititelu ne oferea patru jucători cărora le plătea el salariile, numai să joace. Dacă aveam eu 50.000 de euro acum, i-aş fi dat clubului şi mi-ar fi fost înapoiaţi când se putea... Dar nu am aceşti bani, iar cei care îi au, nu au venit să ajute Argeşul, pentru că nu voiau să mai audă de Cornel Penescu. Din păcate, Primăria şi Consiliul Judeţean n-au dat niciun semn că ar vrea să se implice pentru a salva clubul... Plec cu un gust amar că n-am putut să ajut FC Argeş să nu moară", a precizat Jean Vlădoiu.

Cornel Penescu este judecat pentru fapte de corpţie, iar fiul său, Andrei Penescu, a anunţat, la începutul lunii iunie, că tatăl său predă gratis clubul spre administrare Primăriei Piteşti, pe o perioadă nedeterminată.

Primăria a încercat să găsească un investitor care să preia clubul FC. Argeş, după ce familia Penescu a anunţat că este dispusă să renunţe la acţiunile deţinute la această grupare, dar eforturile au fost în zadar. Niciun investitor nu s-a arătat interesat să preia clubul cu datorii care depăşesc 20 de milioane de lei.

FC Argeş a încheiat sezonul trecut pe locul 5 în Seria a II-a a ligii secunde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici