Voina: La Viena, mergem la victorie!

Radu Voina, antrenorul campioanei României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că toate meciurile vor fi abordate la victorie, fără gândul că există o echipă favorită în grupa principală a II-a a Ligii Campionilor, în care formaţia sa va debuta sâmbătă.

16 afișări
Imaginea articolului Voina: La Viena, mergem la victorie!

Voina: La Viena, mergem la victorie! (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Nu sunt meciuri uşoare în această fază, toate meciurile vor fi dificile şi, ca întotdeauna, primul meci e cel mai greu. Chiar mă uitam pe palmaresul celor de la Hypo Viena, care a jucat 12 finale de Liga Campionilor, câştigând 7 dintre acestea. Este un palmares impresionant, al unei echipe care joacă serios, consistent şi care pedepseşte orice greşeală adversă. S-a spus că s-au calificat cu noroc în faza aceasta, dar norocul face parte din joc, chiar şi noi am avut parte de noroc. Nu cred că trebuie să vorbim de vreo echipă favorită în această fază. Astea sunt calculele hârtiei, pe care le face presa. Toate meciurile vor fi foarte grele, pentru că toate echipele vor lupta pentru calificarea în semifinale", a declarat Radu Voina, pentru MEDIAFAX.

Antrenorul campioanei României a făcut referiri şi la problemele de lot pe care Oltchim le are. "Îmbucurător este că revine Cristina Neagu, după accidentarea de la Mondiale. S-a antrenat bine toată săptămâna şi sper că va fi la potenţial maxim. Din păcate, nu o vom avea pe Narcisa Lecuşanu, care s-a operat săptămâna trecută la genunchi şi este indisponibilă. Cred că nici nu va face deplasarea", a explicat Voina, care a mai afirmat: "Noi vom merge în Austria la victorie. Niciun meci nu trebuie jucat altfel, decât cu gândul la victorie".

Liga Campionilor se reia la finalul săptămânii în curs, în grupa principală a II-a fiind programate meciurile dintre Hypo Viena-Oltchim Rm. Vâlcea (ora 21.20) şi HC Dinamo-Viborg HK (ora 13.00).

Obiectivul formaţiei Oltchim în actuala stagiune de Liga Campionilor este jucarea finalei.

Delegaţia Oltchimului va pleca vineri spre Austria, antrenorul Radu Voina considerând că încep meciurile într-o grupă în care nu trebuie văzută nicio echipă drept favorită la calificarea în semifinale.

De la Viena, campioana României va reveni la Bucureşti, de unde va pleca direct spre Galaţi, pentru meciul din etapa a XIV-a a Ligii Naţionale, amânat pentru data de 8 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici