Vuvuzelele, interzise în Emiratele Arabe Unite de o lege islamică

Autoritatea Generală Islamică a Afacerilor şi Acordurilor din Emiratele Arabe Unite a emis un decret prin care interzice folosirea vuvuzelelor în interiorul ţării din cauza zgomotului produs de acestea, mai mare de 100 de decibeli, informează ziarul local The National.

51 afișări
Imaginea articolului Vuvuzelele, interzise în Emiratele Arabe Unite de o lege islamică

Vuvuzelele, interzise în Emiratele Arabe Unite de o lege islamică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Importatatorii şi vânzătorii trebuie să se asigure că nu depăşeşc 100 de decibeli pentru a nu deteriora auzul oamenilor. Acum, ele produc sunete care ajung la 127 de decibeli", se anunţă în Fatwa (n.r. - legea islamică) numărul 11.625, care precizează că vuvuzelele ce nu depăşeşc 100 de decibeli pot fi folosite doar pe stadioane.

Mai mulţi comercianţi din Emiratele Arabe Unite care au dorit să importe instrumentele muzicale atât de populare la Cupa Mondială din Africa de Sud şi-au anulat comenzile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici