Walter Zenga: Nu mă autopropun, dar dacă se pune problema voi accepta

Tehnicianul italian Walter Zenga, despre care se spune că este unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Victor Piţurcă la naţionala României, a declarat, joi, că nu se autopropune în funcţia de selecţioner, dar a precizat că va accepta postul dacă va fi contactat.

166 afișări
Imaginea articolului Walter Zenga: Nu mă autopropun, dar dacă se pune problema voi accepta

Walter Zenga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă se vorbeşte despre antrenor român sau străin, eu sunt la mijloc. Piţurcă a plecat, dar nu cred că cineva s-a gândit să vorbească cu vreun antrenor până acum. Eu nu mă autopropun, dar dacă se pune problema să vin sau nu, cred că voi spune da. Mi se pare normal, pentru că îmi doresc asta. Trebuie ca oamenii din federaţie să se gândească bine la viitor. Oricine vine are o muncă frumoasă în faţă. Naţionala României nu este calificată încă la Campionatul European. Pot pregăti echipa naţională pentru meciul de luna viitoare cu Irlanda de Nord. Urmăresc tot timpul campionatul din România, sunt la curent cu tot ce se întâmplă", a spus Zenga la DigiSport.

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, şi Federaţia Română de Fotbal au reziliat contractul de comun acord, a anunţat, joi, site-ul oficial al FRF.

"FRF şi Victor Piţurcă au reziliat astăzi, 16 octombrie 2014, de comun acord, contractul privind postul de selecţioner al echipei naţionale a României, precum şi contractele celorlalţi membri ai stafului primei reprezentative", se arată în comunicatul FRF.

Federaţia Română de Fotbal anunţă că mai multe detalii vor fi oferite de preşedintele Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă ce va avea loc luni, 20 octombrie, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului.

Din staful lui Victor Piţurcă făceau parte Eugen Neagoe, Valeriu Răchită, Gabriel Boldici, Dan Apolzan, Martin Tudor (toţi antrenori secunzi), Marius Dima (preparator fizic), Pompiliu Popescu (medic), Roger Popovici, Ghiţă Păcuraru, Victor Hexan, Ovidiu Blendea, Bogdan Ionescu (toţi masori), Cornel Mateiaşi (magaziner).

Victor Piţurcă, în vârstă de 58 de ani, se afla în funcţia de selecţioner al României din 1 iulie 2011, el aflându-se la al treilea mandat la prima reprezentativă.

Pe lista înlocuitorilor lui Victor Piţurcă la naţionala României se află tehnicienii Cosmin Olăroiu, Cosmin Contra, Dan Petrescu, Walter Zenga şi Ladislau Boloni.

Piţurcă a semnat, joi, un contract pe doi ani cu Al Ittihad din Arabia Saudită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici