Wayne Rooney a devenit cel mai bun marcator englez din Liga Campionilor

Atacantul formaţiei Manchester United, Wayne Rooney, a devenit cel mai bun marcator englez din Liga Campionilor, cu 26 de reuşite, după ce a marcat marţi două goluri în meciul cu Oţelul Galaţi, din Grupa C a competiţiei, informează The Sun.

124 afișări
Imaginea articolului Wayne Rooney a devenit cel mai bun marcator englez din Liga Campionilor

Wayne Rooney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un articol intitulat "Roomania" (joc de cuvinte între Romania şi Rooney), The Sun menţionează că Rooney, care a marcat marţi ambele goluri din penalti, l-a depăşit astfel pe Paul Scholes, care avea 24 de goluri. Pe următoarele locuri se clasează Frank Lampard (Chelsea, 20 de goluri) şi Steven Gerrard (Liverpool, 19 goluri).

"Această victorie (n.r.- cu Oţelul Galaţi) nu va rămâne în memorie la Manchester United decât prin prisma faptului că a venit în noaptea în care Wayne Rooney a devenit cel mai bun marcator englez din Liga Campionilor. Manchester a evitat cel mai slab start în Champions League graţie celor două penaltiuri transformate de Rooney, care au însemnat al 25-lea şi al 26-lea său gol în această competiţie.

Acesta a fost punctul culminant al meciului. În ansamblu, partida cu campionii României a însemnat o altă prestaţie europeană lentă a englezilor şi un cartonaş roşu primit de Vidici, care va fi automat suspendat un meci, dar care poate rata trei meciuri, în funcţie de verdictul UEFA", scrie şi cotidianul The Guardian.

Rooney a marcat primele sale goluri în Liga Campionilor în 2004, într-un meci cu Fenerbahce, când a reuşit să înscrie de trei ori chiar la debutul său la Manchester United, la vârsta de 18 ani.

Atacantul spaniol Raul continuă să conducă în clasamentul celor mai buni marcatori din Liga Campionilor, cu 71 de goluri, fiind urmat de olandezul Ruud van Nistelrooy, cu 56.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici