Wenger nu este de acord cu mărirea numărului echipelor participante în Liga Campionilor

Tehnicianul formaţiei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat că nu este convins de planul UEFA privind mărirea numărului echipelor participante în Liga Campionilor de la 32 la 64, precizând că un astfel de format ar crea probleme şi ar face ca nivelul competiţiei să scadă.

98 afișări
Imaginea articolului Wenger nu este de acord cu mărirea numărului echipelor participante în Liga Campionilor

Wenger nu este de acord cu mărirea numărului echipelor participante în Liga Campionilor (Imagine: Shutterstock)

"Nu sunt convins, deoarece deja sunt probleme privind audienţa, în faza grupelor. Cred că ar fi mai multe probleme şi că nivelul ar fi mai scăzut. Ar însemna crearea unui campionat european complet. Ar fi şi în detrimentul ligilor naţionale şi ar putea face să scadă interesul faţă de fazele finale ale LC. Ar fi o ligă europeană", a afirmat Wenger pentru site-ul oficial al clubului Arsenal.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat în această săptămână că forul continental plănuieşte o reformă a cupelor europene pentru 2015. La întrebarea dacă ar fi posibilă o ligă a campionilor de 64 de echipe, în condiţiile în care se pune tot mai des problema desfiinţării Ligii Europa, Platini a răspuns: "Există o analiză în curs pentru a se stabili ce format vor avea competiţiile europene între 2015 şi 2018. Se va discuta şi se va lua o decizie în 2014. Nu s-a hotărât nimic pentru moment".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici