Wiggins îl atacă dur pe Armstrong: "Mincinos nenorocit, meriţi tot ce ţi se întâmplă". Ce l-a supărat cel mai mult din interviul americanului

Rutierul britanic Bradley Wiggins, câştigător al Turului Franţei în 2012, a declarat că nu îl compătimeşte deloc pe Lance Armstrong şi că americanul merită ceea ce i se întâmplă acum.

672 afișări
Imaginea articolului Wiggins îl atacă dur pe Armstrong: "Mincinos nenorocit, meriţi tot ce ţi se întâmplă". Ce l-a supărat cel mai mult din interviul americanului

Bradley Wiggins (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wiggins a spus că a urmărit împreună cu fiul său în vârstă de şapte ani interviul acordat de Armstrong realizatoarei Oprah Winfrey, deşi iniţial nu a vrut, deoarece americanul a fost idolul său.

"O parte din mine nu dorea să vadă interviul, fanul din mine refuza acea percepţie despre el. Însă a trebuit să îl văd, l-am urmărit alături de fiul meu - acele întrebări de la început, răspunsurile «da» şi «nu», felul în care a cedat după toţi acei ani de minciună atât de convingătoare - am simţit multă furie şi tristeţe. A fost dificil de văzut. Soţia mea nu a putut să îl vadă, a ieşit din cameră. A fost extrem de trist în unele aspecte pentru acest sport, dar apoi am simţit furie... lucrurile la care majoritatea oamenilor se gândeau când vedeau interviul. M-am gândit: «Meriţi tot ce ţi se întâmplă» şi nu l-am compătimit deloc pentru lacrimile vărsate", a precizat sportivul britanic.

El a menţionat că l-a supărat cel mai mult ceea ce a spus Lance Armstrong despre 2009 şi 2010, şi anume că nu s-a dopat: "M-a supărat cel mai mult ce a spus despre 2009/10. M-am gândit: «Mincinos nenorocit». Încă îmi amintesc cum era când concuram alături de el. Nu mai cred nimic din ce spune".

Americanul Lance Armstrong a recunoscut pentru prima oară în public, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, că a luat produse dopante în timpul carierei sale cicliste, după mai mult de zece ani în care a negat acest lucru. El a răspuns "da" atunci când realizatoarea TV Oprah Winfrey l-a întrebat dacă s-a dopat în timpul celor şapte victorii la Turul Franţei (1999-2005), într-un prim interviu acordat după ce a fost radiat pe viaţă din ciclism.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, în luna octombrie, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după un raport al Agenţiei Antidoping Americane (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

USADA a întocmit un dosar cu peste 1.000 de pagini în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile unor foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care era lider, US Postal. Fostul sportiv este acuzat că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici