Williams Renault, din nou în Formula 1 începând de anul viitor

Echipa de Formula 1 Williams a încheiat un acord cu producătorul francez de automobile Renault, care va furniza team-ului britanic motoare şi şasiuri în 2012 şi 2013, refâcând astfel un parteneriat istoric ce a dominat Formula 1 în anii 90.

143 afișări
Imaginea articolului Williams Renault, din nou în Formula 1 începând de anul viitor

Williams Renault, din nou în Formula 1 începând de anul viitor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o mare mândrie să recreăm numele Williams Renault. Împreună, noi am produs maşini de curse recunoscute pentru inovaţia lor. Aceea rămâne perioada cea mai fructuoasă a Renault în Formula 1 până astăzi", a declarat Bernard Rey, preşedintele Renault F1.

"Suntem încântaţi şi entuziasmaţi de noul nostru parteneriat cu Renault. Relaţiile noastre precedente cu Renault sunt unele dintre cele mai reuşite din istoria Williams. Dar nu dorim să zăbovim prea mult asupra trecutului. Trebuie să privim în viitor şi să continuăm să reclădim reputaţia noastră pe pistă, iar acest anunţ ne va ajuta, sunt sigur", a declarat, la rândul său, Frank Williams, fondatorul şi proprietarul Williams F1.

Precedentul parteneriat dintre Williams şi Renault s-a întins pe nouă ani, între 1989 şi 1997, perioadă în care echipa a obţinut patru titluri mondiale la piloţi (britanicul Nigel Mansell în 1992, francezul Alain Prost în 1993, britanicul Damon Hill în 1996 şi canadianul Jacques Villeneuve în 1997), cinci la constructori şi a câştigat 63 de curse.

Însă aceeaşi perioadă este marcată de tragicul accident al brazilianului Ayrton Senna, care şi-a găsit sfârşitul, în 1994, la Imola, când se afla la volanul unui monopost Williams Renault.

În acest moment, Williams foloseşte motoare Cosworth şi are o poziţie foarte slabă în Campionatul Mondial de Formula 1, cu numai 4 puncte acumulate în opt curse, ceea ce-i asigură locul 9 în clasamentul constructorilor.

Renault furnizează motoare altor trei echipe în F1, campioana mondială Red Bull, Lotus Renault şi Team Lotus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici