Wimbledon 2019. Marea finală dintre Simona Halep şi Serena Williams se joacă sâmbătă/ ORA meciului/ Cine este favorită şi unde suferă sportiva americană

Serena Williams (10 WTA) şi Simona Halep (7 WTA) se vor înfrunta sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00, în finala feminină de la Wimbledon 2019. Partida va fi transmisă de Eurosport 2.

7043 afișări
Imaginea articolului Wimbledon 2019. Marea finală dintre Simona Halep şi Serena Williams se joacă sâmbătă/ ORA meciului/ Cine este favorită şi unde suferă sportiva americană

Wimbledon 2019

Wimbledon 2019. Marea finală Simona Halep - Serena Williams

Serena Williams pare să plece ca favorită în ultimul act al acestei ediţii de la Wimbledon datorită experienţei bogate şi a numeroaselor titluri de Mare Şlem pe care le are în palmares. În plus, americanca stă mult mai bine în confruntările directe cu Simona Halep.

Pentru sportiva din Statele Unite ale Americii, care va împlini 38 de ani în luna septembrie, va fi a 11-a finală disputată la All England Club. Serena Williams a pierdut doar trei dintre acestea (2004, 2008 şi 2014), şi a triumfat în celelalte şapte (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 şi 2016).

De partea cealaltă, Simona Halep se află la prima prezenţă în finala de la Wimbledon, în această ediţie depăşindu-şi cel mai bun rezultat, obţinut în 2014, semifinală pierdută contra lui Eugenie Bouchard. De asemenea, constănţeanca are un singur titlu de Mare Şlem în palmares, obţinut în 2018, la Roland Garros.

Cine este favorită 

În cazul unei victorii sâmbătă, Serena Williams va deveni jucătoarea cu cele mai multe turnee de Mare Şlem câştigate, egalând-o pe Margaret Court. În prezent, americanca are 23 de astfel de titluri (şapte la Australian Open, trei la French Open, şapte la Wimbledon şi şase la US Open).

În meciurile directe, Serena Williams are un avantaj clar faţă de Simona Halep. Românca a câştigat un singur joc din cele 10 disputate între cele două. S-a întâmplat în grupele de la Turneul Campioanelor din 2014, când Halep s-a impus clar, scor 6-0, 6-2. Tot la acea ediţie, dar în finală, Williams a învins şi ea categoric - 6-3, 6-0. Ultima confruntare directă dintre cele două a avut loc în optimile de finală ale Australian Open 2019. Pe 21 ianuarie, Simona Halep, pe atunci numărul 1 mondial, pierdea în trei seturi, scor 1-6, 6-4, 4-6.

Înainte de a ajunge în finală, Simona Halep a pierdut un singur set. S-a întâmplat în turul secund, contra Mihaelei Buzărnescu (53 WTA), când scorul a fost 6-3, 4-6, 6-2. În celelalte meciuri, românca s-a impus în două seturi: 6-4, 7-5 în meciul cu Aliaksandra Sasnovich (36 WTA), 6-3, 6-1 cu Victoria Azarenka (40 WTA), 6-3, 6-3 împotriva revelaţiei Cori Gauff (313 WTA) şi 7-6 (4), 6-1 contra chinezoaicei Shuai Zhang (50 WTA).

Unde suferă sportiva din SUA 

În schimb, Serena Williams a pierdut două seturi înainte de a atinge ultimul act al competiţiei. S-a întâmplat în turul secund, contra slovenei Kaja Juvan (133 WTA), scor 2-6, 6-2, 6-4, şi în sferturile de finală, împotriva conaţionalei Alison Riske (55 WTA), când rezultatul a fost 6-4, 4-6, 6-3. În celelalte partide, fostul lider mondial nu a avut emoţii: 6-2, 7-5 cu italianca venită din calificări Giulia Gatto-Monticone (161 WTA), 6-3, 6-4 cu sportiva din Germania Julia Goerges (17 WTA), 6-2, 6-2 cu iberica Carla Suarez Navarro (31 WTA) şi 6-1, 6-2 în semifinala cu cehoaica Barbora Strycova (54 WTA).

Meciul lui Halep din finală va fi urmărit din tribune de ducesele Meghan Markle şi Kate Middleton

Meghan Markle şi Kate Middleton vor participa, sâmbătă, 13 iulie, la finala feminină de la Wimbledon, disputată între Simona Halep (27 de ani, nr. 7 WTA) şi Serena Williams (37 de ani, nr. 10 WTA).

Aceasta nu va fi pentru prima dată când Kate Middleton şi Meghan Markle urmăresc împreună un meci de tenis. Soţiile prinţilor William şi Harry au participat şi anul trecut la Grand Slam-ul britanic.

Vizita neaşteptată a lui Meghan la meciul Serenei Williams de săptămâna trecută a stârnit numeroase controverse, atunci când ofiţerul de protecţie regală a spus vizitatorilor că nu le este permis să facă fotografii pentru că ducesa doreşte discreţie. Însă, un fan Wimbledon, pe nume Hasan Hasanov, a realizat un selfie şi a fost abordat de un membru al gărzii regale care l-a avertizat să nu mai facă fotografii.

”Nu am avut nicio idee că este acolo. Sincer, nu eram deloc interesat să fac o fotografie cu Meghan, Harry sau alt membru al familiei regale şi, dacă aş fi vrut să fac o poză, aş fi cerut permisiunea mai întâi”, a declarat Hasan Hasanov pentru The Sun.

”Eram mult mai interesat să îl filmez pe Roger Federer în acţiune. Mi se pare o nebunie pentru că tot ce am făcut a fost să îi trimit un selfie soţiei mele Olga. Mă aflam în cel mai bun loc pe care l-am avut vreodată la Wimbledon şi am vrut să mă laud pentru că nu a vrut să se dea jos din pat şi să vină cu mine”, a mai explicat Hasanov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici