Wimbledon va susţine financiar jucătorii ucraineni şi va face donaţii pentru refugiaţi

Preşedintele All England Lawn Tennis Club (AELTC), Ian Hewitt, a anunţat miercuri că Wimbledon va face o donaţie din vânzarea de bilete către fondul de ajutorare a Ucrainei şi a invitat din nou ucrainenii stabiliţi în cartierele locale din Londra să petreacă o zi la turneu.

69 afișări
Imaginea articolului Wimbledon va susţine financiar jucătorii ucraineni şi va face donaţii pentru refugiaţi

Hewitt a confirmat că Wimbledon va dona 1 liră sterlină pentru fiecare bilet vândut la Grand Slam-ul pe iarbă, care va începe la 3 iulie, pentru fondul care se preconizează că va strânge aproximativ 500.000 de lire sterline.

Hewitt a reafirmat, de asemenea, că decizia de a readmite jucătorii ruşi şi bieloruşi la Wimbledon pentru 2023 "nu diminuează condamnarea noastră totală a invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina".

Oferta de bilete la Wimbledon este promovată în asociere cu Crucea Roşie Britanică şi consiliile locale Merton şi Wandsworth.

"Vom invita 1.000 de refugiaţi ucraineni să ni se alăture pentru o zi la Wimbledon, incluzând bilete, mâncare şi băutură şi transport", a declarat Hewitt, citat de insidethegames.

Iniţiativa urmează unui gest similar făcut anul trecut.

De asemenea, AELTC şi Lawn Tennis Association (LTA) s-au angajat să plătească costurile de cazare ale jucătorilor ucraineni de pe tabloul principal şi din calificări pentru "întregul sezon pe iarbă".

Jucătorii ucraineni vor avea, de asemenea, posibilitatea de a se antrena fie pe terenurile AELTC, fie la baza sportivă LTA de la Surbiton, din momentul ultimului lor meci de la Openul Franţei şi până la începerea săptămânii de calificare la Wimbledon, la 26 iunie.

AELTC a confirmat luna trecută că jucătorii din Rusia şi Belarus vor fi admişi ca "sportivi neutri", ridicând o interdicţie impusă anul trecut, care a fost criticată de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

"Anunţul nostru a fost făcut luna trecută după o analiză atentă şi profundă", a declarat Hewitt.

"A fost o decizie dificilă şi provocatoare, care a fost luată cu sprijinul deplin al guvernului britanic şi al organismelor internaţionale interesate de tenis, dar nu diminuează în niciun fel condamnarea noastră totală a invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina".

Condiţiile de intrare "interzic exprimarea sprijinului pentru invazia Rusiei în Ucraina sub diferite forme şi interzic intrarea jucătorilor care primesc finanţare din Rusia şi/sau Belarus".

Aceasta include sponsorizarea din partea unor companii deţinute de Rusia sau Belarus.

Hewitt a afirmat că AELTC a primit deja angajamente din partea mai multor jucători din Rusia şi Belarus că vor respecta aceste condiţii.

Drepturile de televiziune pentru turneu au fost, de asemenea, reţinute de la televiziunile din Rusia şi Belarus.

În 2022, Wimbledon fusese lipsit de puncte de clasament de către ATP şi WTA, după ce a impus o interdicţie.

Wimbledon şi-a modificat, de asemenea, condiţiile de intrare pe teren pentru a interzice steagurile Rusiei şi Belarusului la turneu.

La Australian Open, în ianuarie, organizatorii au fost determinaţi să interzică steagurile ruseşti după incidentele de pe teren cu spectatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici