Wotte: Ne trebuie un fundaş după plecarea lui Stoica

Antrenorul echipei Universitatea Craiova, Mark Wotte, a declarat, joi, după ce a condus primul antrenament la conducerea tehnică a grupării oltene, că este prea devreme pentru a spune de ce jucători mai are nevoie, dar a precizat că îi trebuie un fundaş după plecarea lui Dorel Stoica.

15 afișări
Imaginea articolului Wotte: Ne trebuie un fundaş după plecarea lui Stoica

Wotte: Ne trebuie un fundaş după plecarea lui Stoica (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

"Dorel Stoica a plecat, deci e normal să căutăm un fundaş. Acesta poate veni mâine, peste două săptămâni, peste patru săptămâni. Nu pot să mă pronunţ asupra lotului sau să spun de câţi fotbalişti mai am nevoie, pentru că este prea devreme. Vreau să existe îmbunătăţiri la nivel general, la nivel de echipă. De aceea încerc să aduc o pregătire fizică bună, să instaurez mai multă disciplină, să fac anumite corecţii din punct de vedere tactic, să ofer o mai mare încredere elevilor mei. Cu siguranţă antrenez o echipă talentată. Am observat o serie de jucători tineri talentaţi, de care am fost impresionat, jucători experimentaţi, precum şi unii care vor să muncească", a spus Wotte.

Universitatea Craiova se află pe un loc periculos în clasamentul Ligii I

"Le-am spus că este necesar să muncească mult mai mult decât până acum pentru a avea un retur reuşit. Jucătorii sunt dornici, însă sunt multe lucruri de îmbunătăţit. După prima şedinţă de pregătire împreună, pot spune că fiecare a încercat să realizeze cât mai multe şi consider că este un început bun. Obiectivul îl vom stabili după disputarea primelor patru - cinci etape, suntem nevoiţi să începem bine sezonul după pauza de iarnă. Ştiu că suntem în acest moment pe o poziţie periculoasă, suntem a 14-a echipă din Liga I. E logic că trebuie schimbat ceva, altfel, dacă vom evolua la fel ca în prima parte a sezonului, vom încheia tot pe poziţia a 14-a, iar eu nu pot fi mulţumit cu această clasare", a completat Wotte.

Wotte a dezvăluit numele unor jucători pe care i-a pregătit în cariera sa de antrenor

"Am lucrat, atunci când aveau 18 sau 19 ani, cu mulţi fotbalişti importanţi precum Van den Vaart, Sneijder, Robben, Van Persie, Dirk Kuyt. Am văzut aici unii cu calităţi asemănătoare, cu potenţial, însă nu totul ţine de calitate. Cea mai importantă este mentalitatea, dacă ai o mentalitate puternică, poţi deveni un jucător de top. Sunt foarte mulţi fotbalişti înzestraţi cu calităţi native, dar care, din cauza unei mentalităţi greşite, nu vor ajunge niciodată la echipe mari. Vom vedea dacă Florin Costea va evolua pentru Liverpool sau va rămâne întreaga sa carieră la Craiova", a conchis Wotte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici