Wotte: Să privim şi partea bună a lucrurilor, cu Poli Iaşi am marcat două goluri fără Florin Costea

Antrenorul olandez al echipei Universitatea Craiova, Mark Wotte, regretă accidentarea atacantului Florin Costea, dar este optimist că formaţia "alb-albastră" se va descurca şi fără internaţionalul român.

24 afișări
Imaginea articolului Wotte: Să privim şi partea bună a lucrurilor, cu Poli Iaşi am marcat două goluri fără Florin Costea

Wotte: Să privim şi partea bună a lucrurilor, cu Poli Iaşi am marcat două goluri fără Florin Costea (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

"Să privim şi partea bună a lucrurilor şi să spunem că am marcat două goluri în meciul cu Poli Iaşi fără Florin pe teren. Trebuie să ieşim repede din această situaţie, să muncim cât mai mult pentru a depăşi acest moment greu pentru noi. În locul lui, l-am cooptat de la echipa a doua pe Cătălin Crăciun, cel care în trei jocuri a marcat trei goluri. Sunt mândru de reacţia jucătorilor şi de caracterul lor. Au dat dovadă de tărie şi în meciul cu Iaşi, deşi am fost egalaţi pe final, dar şi în această săptămână când am aflat teribila veste că Florin ne va lipsi tot sezonul. Asta e mentalitatea de care avem nevoie", a spus Wotte.

Antrenorul olandez nu s-a hotărât încă pe cine va titulariza în meciul cu Rapid în locul lui Florin Costea. "Până acum, în cele şase etape scurse, am schimbat de câteva ori sistemul însă de această dată suntem nevoiţi să schimbăm echipa odată cu absenţa lui Florin. Nu ştiu exact cine îi va lua locul în atac. Piţurcă a arătat o determinare bună cu Poli Iaşi, deşi venea după trei-patru săptămâni în care nu jucase. Şi în această săptămână s-a pregătit foarte bine, chiar a avut antrenamente în plus faţă de colegi. Sun mulţumit şi de Crăciun, dar poate vom juca cu două vârfuri, Dina şi Mihai Costea. Vom vedea mâine seară", a mai spus Wotte.

Wotte este mulţumit că lui Florin Costea nu i-a fost afectat cartilajul genunchiului. "Florin s-a operat în această dimineaţă la ligamentul colateral şi încrucişat. De asemenea, şi ligamentul median şi meniscul au avut mici probleme însă totul a decurs bine şi totul e ok. Suntem mulţumiţi de faptul că nu a fost afectat cartilajul şi asta este bine pentru stabilitatea genunchiului. Cu toţii suntem alături de Florin, această accidentare a venit în într-un moment foarte dificil pentu echipă. Zilnic am vorbit cu el la telefon, este foarte dezamăgit, dar se gândeşte numai la viitor", a menţionat Wotte.

Tehnicianul speră ca jucătorii săi să nu irosească ocazii în partida din etapa a XXIV-a, cu Rapid. "Rapid are o echipă foarte bună, jucători extraordinari. Ştiu că şi ei trec printr-un moment greu deoarece în loc să fie pe primul loc acum două etape, au ajuns pe şapte. Important pentru noi este să câştigăm cât mai mult din acest meci. E important să ne facem jocul nostru şi nu ne intresează prea mult de adversar. Sper să gãsim formula câştigătoare. Va trebui să fim mult mai eficienţi în faţa porţii, deoarece în meciul cu Iaşi am avut zece ocazii clare de gol şi am marcat de două ori. Cu siguranţă în meciul cu Rapid nu vom avea atâtea ocazii însă va trebui să valorificăm la maxim", a precizat el.

Mark Wotte i-a lăudat pe jucătorii formaţiei Rapid: "Rapid are un mijloc foarte bun iar Spadacio este un bun executant al fazelor fixe. Chiar dacă am primit gol din fază fixă cu Iaşi, eu cred că am progresat şi trebuie să fim mult mai concentraţi atât în apărare, cât şi în atac. Nu ne temem de un jucător anume, de la Bornescu la Ioniţă toţi sunt foarte buni".

Universitatea Craiova întâlneşte, sâmbătă, de la ora 21.30, în deplasare, formaţia Rapid, într-un meci contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I.

Atacantul Universitaţii Craiova, Florin Costea, care s-a accidentat în jocul cu Poli Iaşi şi a fost diagnosticat cu ruptură a ligamentelor încrucişate şi colaterale la genunchiul stâng, a fost supus, vineri, unei intervenţi chirurgicale la spitalul Sf. Ioan din Bucureşti, la doctorul Doru Filipescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici