Xavi anunţă că Lewandowski ar putea juca în Clasico

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, are un optimism prudent, spunând că va putea conta pe cel mai bun jucător al său, atacantul Robert Lewandowski, pentru meciul de sâmbătă din Clasico împotriva marii rivale Real Madrid.

133 afișări
Imaginea articolului Xavi anunţă că Lewandowski ar putea juca în Clasico

Xavi anunţă că Lewandowski ar putea juca în Clasico

După ce s-a confruntat în ultimele săptămâni cu probleme serioase din cauza accidentărilor, cu până la şapte jucători indisponibili, Xavi a primit vineri veşti bune, întrucât Lewandowski, Frenkie de Jong, Jules Kounde, Raphinha şi Pedri au participat la antrenamentul premergător marelui meci.

Apărătorul Jules Kounde şi mijlocaşii Pedri şi Sergi Roberto nu sunt recuperaţi, dar Lewandowski, De Jong şi Raphinha sunt în grafic cu programul de recuperare şi toate semnele indică faptul că cel mai bun marcator din LaLiga de anul trecut va fi apt pentru a începe meciul cu Real.

"Nu pot dezvălui acum formaţia, dar (Lewandowski) este bine şi voi lua o decizie mâine", a declarat Xavi într-o conferinţă de presă.

"Este complicat (să îţi asumi riscuri cu jucători accidentaţi) şi în cele din urmă doar cei care sunt 100% vor juca mâine".

Xavi, care a fost nevoit să convoace opt jucători de la academie pentru meciul din Liga Campionilor cu Shakhtar Donetsk de miercuri, a lăudat tinerele talente ale clubului pentru că au dat randament la cel mai înalt nivel.

Barca a obţinut o victorie dificilă, cu 2-1, împotriva lui Shakhtar, datorită unei evoluţii strălucitoare a lui Fermin Lopez, în vârstă de 20 de ani, care devine un obişnuit al primei echipe alături de adolescenţii Lamine Yamal şi Marc Guiu.

"Jucătorii autohtoni ne dau ceva în plus. Ei muncesc din greu, cunosc importanţa meciului de mâine şi ce înseamnă pentru suporterii noştri", a declarat Xavi.

"Sunt mai mulţi nervi, mai multe emoţii, dar trebuie să le controlezi. Trebuie să fii inteligent, dar este greu, pentru că inima pompează mai repede şi sângele fierbe."

Real conduce în clasamentul LaLiga, la egalitate cu Girona, surpriza sezonului, cu 25 de puncte din 10 meciuri. Barcelona se află pe locul trei, cu 24 de puncte, cu două în faţa lui Atletico Madrid, care are un meci în minus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici